Örnek bayramlaşma

Kocaeli´nde kent protokolü kent halkıyla yine aynı çatı altında bayramlaştı, ortaya yine güzel görüntüler çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin öncülüğünde bu yıl 3. gerçekleştirilen Kent Bayramlaşması, Büyükşehir Belediyesi`nin Doğu Kışla`daki dev Ramazan Çadırı`nda bayramın ilk gününde yapıldı. Kent halkını kent protokolüyle kucaklaştırması nedeniyle Türkiye`de bir ilk olan bayramlaşma programına ilgi yine yoğun oldu.

BAKAN GÖNÜL DE KATILDI
Kocaeli Valiliği, KSO, İTO, KYÖD, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İKM, MÜSİAD, MARSİAD, İzmitliler Derneği ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği bayramlaşma programına, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kocaeli Valisi Erdal Ata, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, AK Parti Milletvekilleri Muzaffer Baştopçu, Nevzat Doğan ve Eyüp Ayar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, il protokolü, belediye başkanları, organizatör ve diğer STK`ların yönetici ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SADE BİR VATANDAŞ GİBİ
Tüm katılımcıların sade bir vatandaş gibi sıraya girerek birbirleriyle bayramlaştığı programda, ilk olarak Büyükşehir Belediyesi`nin desteğiyle deprem acısıyla sarsılan Pakistan`da arama ve kurtarma çalışmalarını yürüten KYÖD ekibinin izlenimleri bir sunumla aktarıldı. Hemen ardından ise Büyükşehir Belediyesi`nin Pakistan`da yapmayı düşündüğü yardım çalışmalarını içeren bir multivizyon gösterisi gerçekleştirildi.

GÜLTEKİN`DEN TEŞEKKÜR
Bayramlaşma programında sivil toplum kuruluşları adına KYÖD Başkanı Ömer Gültekin konuştu. Gültekin, vakit karmaşası ve kurumlar arası bayramlaşmanın eksik kalması gibi sıkıntılara neden olduğu için Kent Bayramlaşması`nın büyük önem arz ettiğini söyledi. Bu programla Kocaeli`nde kent bilincinin ortaya çıkmasını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayan Gültekin, KYÖD ekibinin Pakistan`a gitmesine katkı sağlayan tüm kuruluşlara teşekkür etti.

 

PAKİSTAN`A YARDIM
Organizasyonun ev sahibi olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Pakistan için devlet, millet ve yerel yönetimler olarak çok daha fazla yardım yapmaları gerektiğini ifade etti. Bayram günlerini “sevgi ve kardeşliğin harmanlanması” olarak nitelendiren Başkan Karaosmanoğlu, bayramlaşma programına katkı sağlayan herkese de şükranlarını sundu. Örnek uygulama, tüm konuklara İzmit`in sembolü pişmaniye ikramı ile son buldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!