Müzik Engel Tanımaz Projesi için başvuru süresi başladı

Seçilen engelli müzisyenler Türkiye`nin Avrupa`daki kültür elçileri olacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin, İtalya ve Bulgaristan ile ortaklaşa düzenleyeceği “Müzik Engel Tanımaz” adlı projesi için başvuru süresi başladı. Başvurular sonrasında belirlenecek olan 3 engelli müzisyen, alacakları eğitim sonrası ülkeler arası kültürlerin kaynaşması adına verilecek konserlere katılacak. Engelli müzisyenler, aynı zamanda kültür elçisi olacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi, AB Dış İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yürütülen ve 2 yıl sürecek olan projeyi uygulamaya hazırlanıyor. Geçen hafta Büyükşehir Belediyesi´nde düzenlenen bir toplantı ile hem proje tanıtılmış hem de görev dağılımı gerçekleştirilmişti.

BAŞVURU ADRESLERİ
Belde A.Ş Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülecek projeye başvurular başladı. “Müzik Engel Tanımaz” adlı projeye başvurmak isteyen katılımcılar www.gulenyuzler.net adresine veya 15 Ekim – 15 Kasım tarihleri arasında Gülenyüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon & İş Merkezi`ne gelerek kayıt yaptırabilir.

MÜZİSYENLERE ÖZEL EĞİTİM
Ülkeler arası engelli vatandaşların kaynaşması, ortak organizasyon yapması, kültürel işbirliğinin sağlanması amacıyla Gruntdving-2 Yetişkin Eğitim Öğrenme Ortaklığı olarak yürütülen proje, İtalya, Bulgaristan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından birlikte gerçekleştirilecek. Gülenyüzler tarafından belirlenecek olan 3 engelli müzisyen, projeye için Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı´nda eğitime tabi tutulacak. Engelli müzisyenler 120 saat süreyle İngilizce,  5 ay süreyle de müzik ve kültürel uyum dersleri alacak..

KÜLTÜR ELÇİSİ OLACAKLAR
Türkiye, İtalya ve Bulgaristan ekiplerinin ortaklaşa kuracağı müzik grubu daha sonra birinci yıl Bulgaristan ve Türkiye´de, ikinci yıl ise İtalya´da konserler verecek. Grupta yer alacak olan 3 engelli müzisyen, Türkiye adına kültür elçisi olma görevini üstlenecek. Ülkeler arasında engelli vatandaşların kültürel kimlikleri ile kaynaşması sağlanarak, engellilerin önündeki engeller kaldırılmış olacak. AB projeye 20 bin Euro destek sağlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!