Muhtarların ihtiyaçları masaya yatırılıyor talep ve önerileri karşılık buluyor

Büyükşehir Genel Sekreteri Gündoğdu, “Muhtar Buluşmaları” kapsamında, Körfez ve Gebze’deki muhtarlarla bir araya geldi

Muhtarların ihtiyaçları masaya yatırılıyor talep ve önerileri karşılık buluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, 12 ilçenin muhtarlarının katılacağı, “Muhtar Buluşmaları” kapsamında, mahallelere yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler veriyor, muhtarların talep ve önerileri ile ilgili istişarelerde bulunuyor. Gündoğdu, bu doğrultuda Körfez ve Gebze’deki muhtarlarla bir araya geldi.

MUHTAR BULUŞMALARI SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleri, Kocaeli’deki 472 mahalle muhtarıyla sık sık bir araya gelerek sorunlarını dinliyor ve muhtarların taleplerini kısa sürede çözüme kavuşturuyor. Bu kapsamda Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı, tüm ilçelerin muhtarlarının katılımıyla bir ay boyunca sürmesi planlanan, “Muhtar Buluşmaları”nı başlattı. Belirli günlerde her ilçenin muhtarlarının ayrı ayrı katıldığı toplantılar, hizmetlerin, Kocaeli’nin en ücra köşesine kadar hızlı bir şekilde ulaşması için faydalı oluyor.

KÖRFEZ VE GEBZELİ MUHTARLARLA BULUŞTU
Genel Sekreter Gündoğdu, buluşmalar kapsamında 12 ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya geliyor. Muhtar Buluşmaları programında ilçe merkezleri ve kırsalda yer alan mahallerde yapılan hizmetler masaya yatırılıyor, muhtarların talep ve önerileri alınıyor. Çayırova ilçesi ile başlanan buluşmalara, Körfez ve Gebze’deki muhtarların katılımıyla devam edildi. Muhtarlarla bir araya gelen Genel Sekreter Gündoğdu, yapılan hizmetleri anlattı, talep ve önerileri dinledi. Toplantıda mahallelerdeki ihtiyaçlar ele alınırken, çözüm önerileri konusunda istişarede bulunuldu. Toplantılara Genel Sekreter Gündoğdu’nun yanı sıra Genel Sekreter Yardımcıları, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, ilçe belediyelerin belediye başkan yardımcıları, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, UlaşımPark A.Ş. Genel Müdürü Serhan Çatal, daire başkanları, şube müdürleri, Gebze ve Körfez ilçesindeki muhtarlar katıldı.

KOCAELİ’DEKİ 472 MUHTARLA İSTİŞARE YAPILACAK
Muhtarlara, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın selamlarını ileten, Genel Sekreter Gündoğdu, muhtarlarla sürekli istişare halinde olduklarını, Kocaeli’deki 472 muhtarlığın mahalleleri ile ilgili önerilerini dikkate alarak, taleplerini yerine getirdiklerini belirtti. Muhtar Buluşmaları programı boyunca ilçelerdeki muhtarlarla bir araya geleceklerini kaydeden Genel Sekreter Gündoğdu, mahallelerde yapılan çalışmalarla ilgili kısa bilgilendirmelerde bulundu. Daha sonra söz alan Körfez ve Gebzeli muhtarlar, mahallelerindeki ihtiyaçları aktardı, hizmet noktasında taleplerini iletti. Muhtarlar, bu tür toplantıların faydalı olduğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Genel Sekreter Gündoğdu da muhtarlardan aldıkları talepleri öncelik sırasına göre yerine getireceklerini ifade etti.

MUHTARLAR VE VATANDAŞLAR HİZMETLERDEN MEMNUN
Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı ve Kutluca Mahalle Muhtarı Engin Öztürk: ‘’Muhtar arkadaşlarımız, Büyükşehrin üst düzey yöneticilerinin olduğu bir ortamda kendi mahallesi ile ilgili sorunlarını, aktarma ve taleplerini iletme imkanı buluyor. Yapılan hizmetleri, eksik kalanları konuşuyoruz. Çözüm önerileri konusunda istişarelerde bulunuyoruz. Dolayısıyla bu toplantıların büyük faydası var. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığımız ile sürekli irtibat halindeyiz. Sağ olsunlar her zaman bizi ararlar, biz de onlara rahat şekilde ulaşıp, sorunlarımızı, taleplerimizi iletiyoruz. Taleplerimiz hemen çözüme kavuşturuluyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın‘ın, Muhtarlık İşleri Dairesi’ni hem bütçe anlamında, hem de araç, ekipman ve personel anlamında güçlendirdi. Taleplerimizi çok iyi takip eden, sorunlarımıza gecesini gündüzüne katarak çözüm üreten bir ekibi var. Tahir Büyükakın Başkanımız muhtarlara önem ve değer veriyor. Çok yoğun programları olsa da bize vakit ayırıyor. Telefonla ulaşabiliyoruz kendisine. Başkanımıza ve tüm ekibine, ilçe muhtarları ve mahallem adına teşekkür ediyorum.  Hizmetlerden vatandaşlarımız da memnun. Kocaeli Türkiye’de örnek şehirlerden birisi. Kırsal mahallelerde olsun, şehir merkezlerinde olsun hizmet her geçen gün daha kaliteli hale geliyor. Böyle olunca da çıta sürekli yükseliyor. Beklenti yükseliyor.’’

Gebze Muhtarlar Derneği Başkanı ve Osman Yılmaz Mahalle Muhtarı Musa Uslu: ‘’Kocaeli Büyükşehir Belediyesine muhtarlarla yaptığı toplantı için teşekkür ediyoruz. Çok faydalı bir çalışma oldu. Genel sekreterimiz, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımızla birebir temasta olmamız çok önemli. Bütün sorunlarımızı ilettik. Çözüm noktasında inşallah faydalı olacaktır.’’

Bizi;
sosyal medyada takip edin!