Moloz yığınlarından spor cennetine

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporda da alt yapı yatırımlarına büyük bir hızla devam ediyor. Bu yatırımlardan biri olan Gölcük Kavaklı sahilinde başlatılan sahil düzenleme projesi kapsamındaki spor tesisleri, ortaya çıkmaya başladı. Deprem döneminde kısmen sular altında kalan ve moloz yığınlarıyla dolu olan bölge, önümüzdeki aylarda “spor cenneti” haline gelecek.

DOĞAL VE SUNİ ÇİM SAHA
Gölcük Kavaklı Sahil Düzenlemesi çalışmaları içerisinde yer alan 2 futbol sahasının alt yapısı bitmek üzere. Alt yapı tamamlandıktan sonra FIFA standartlarına uygun olarak yan yana iki adet futbol sahası yapılacak. Sahaların İzmit tarafında olanı doğal, Gölcük tarafındaki ise suni çimden yapılacak. İki sahanın ortasında 800´er kişilik ayrı ayrı iki tribün inşa edilecek. Hakem, gözlemci ve takımların soyunma odaları bu tribünlerin altında yer alacak. Resmi müsabakalar oynanmasına uygun standartlardaki sahalarda, gece maçları da gerçekleştirilebilecek. Futbol sahaları ile gerek profesyonel gerekse amatör spor kulüplerinin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak.

TAM BİR SPOR KOMPLEKSİ
Yan yana yapılan iki futbol sahasının hemen alt kısmı ise tam bir spor kompleksi haline gelecek. İki tenis kortu, basketbol, voleybol, plaj voleybolu sahalarının yapılacağı bu alanda, üstü açık küçük bir çim halı futbol sahası da yapılacak. Söz konusu sahaların da alt yapı çalışmaları tamamlanırken, gece maçlarının yapılabilmesi için ışıklandırma sisteminin montesine başlandı. Kavaklı Sahil Düzenleme Projesi sadece bunlarla sınırlı kalmayacak. Lunapark, kafeterya, çocuk parkı, balıkçı lokantaları, anfi tiyatro, balıkçı barınağı, süs havuzları, trafik eğitim alanları, sahaların idari binaları ile tam bir sosyal tesis cenneti andıracak bölgede, deniz kenarından başlayıp sahaların dışından dolaşan uzun bir koşu yolu da bulunacak.

TEMMUZDA TAMAMLANIYOR
Gölcük bölgesi için hayati önem taşıyan bu çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor ve Park Bahçeler Müdürlüğü yetkililerinin yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de yakından takip ediyor. Çalışmalar hakkında Hece firması yetkilerinden sık sık bilgiler alan Başkan Ellibeş, projenin hayata geçmesiyle birlikte Gölcük´ün çehresinin değişeceğine inandığını söylüyor. Temmuz ayında tamamlanacak olan tesisler, Kavaklı ve Gölcük sakinlerine rahat ve huzurlu bir ortamda spor yapma ve dinlenme imkanı sağlayacak.