Moliere´in Tartuffe´u ile sezona merhaba

Kocaeli Büyükşehir Şehir Tiyatroları iftiharla sunar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehit Tiyatroları 2006-2007 sezonunu yarın açıyor. Sezona 5 yeni oyun ile hızlı bir dönüş yapan Şehir Tiyatroları, klasik Fransız komedyasının en önemli yazarları arasında yer alan Moliere`in Tartuffe adlı oyunuyla bu akşam prömiyer yapmaya hazırlanıyor. Şehir Tiyatroları bu yıl içinde ayrıca, Cüneyt Çalışkur`un yöneteceği “Tımarhane”, Emre Koyuncuoğlu`nun yöneteceği “Geçit Yok” ve Murat Karasu`nun yöneteceği “İçerdekiler” adlı oyunlarla sezona renk katacak.

YAŞAR YİNE BİZİMLE
Süleyman Demirel Kültür Merkezi`nin yanı sıra geçen yıl faaliyete geçirilen Halk Eğitim Sahnesi`nden de Kocaeli halkına ulaşmaya çalışacak olan Şehir Tiyatroları, bu sezon ayrıca geçen dönemde büyük ilgi gören “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” ile “Karar Kimin” adlı oyunlarını oynamaya devam edecek.

ÇOCUKLAR İÇİN
Repertuarında çocukları da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, minik izleyicilerinin pedagojik gelişimine katkı sağlayacak yönde oyunlara yine yer verdi. Geçen sezonda çocuklar tarafından büyük ilgi gören “Hoşu`nun Utancı” adlı oyunu bu yıl da sergileyecek olan Şehir Tiyatroları, ayrıca “Nesreddin Hoca” ve “Ormanda Şenlik Var” adlı iki yeni oyunu ile minik izleyicisinin karşısına çıkacak.

MOLİERE`SİZ TİYATRO OLMAZ
Öte yandan bu sezon oynayacağı oyunları büyük titizlikle belirleyen Şehir Tiyatroları, konuya verdiği önem çerçevesinde Moliere`in Tartuffe adlı oyununu repertuarının ilk sırasına yerleştirdi. Bugün perdelerini de bu oyunla açacak olan Şehir Tiyatroları, tüm sezon boyunca Kocaeli seyircisine bir tiyatro klasiği yaşatmayı hedefliyor.

GENCER DE OYNAYACAK
Şehir tiyatrolarının başarılı oyuncuları tarafından yorumlayacak olan Tartuffe`da, kısa bir süre önce yeniden Şehir Tiyatroları`na dönen sanatçı Zuhal Gençer de rol alacak. Ünlü komedide ayrıca,  Zeliha Çetinkaya, Aydın Sigalı, Tarık Keskiner, Ahmet Yaşar Özveri, Engin Benli, M. Eylem Tanrıver, Emin Özbek Yıldız ve Burcu Güner sahne alacak.

GÜRCÜ YÖNETMEN
Gürcü yönetmen Prof. Dr. George Antadze tarafından yönetilecek olan oyunun yönetmen yardımcılığı görevini Aydın Sigalı yapacak. Oyunun sahne ve kostüm tasarımlarını Dimitri Antadze, ışık tasarımını ise Yaşar Demirkıran yapacak. Oyunda Zeynep Özan asistan, Salih Mat sahne amiri, Erol Dinçdemir-Adem Karataş ışık kumanda, Alper Mutluer kondüvit, Hüseyin Şişman-Ahmet Çakıcı sahne teknisyeni, Aysima Tuncer aksesuar, Hatice Kılıç- Muzaffer Kurt sahne terzisi ve İlkay Emek de sahne kuaförü olarak görev yapacak.

YASAKLANMIŞTI
Molierenin 1664 yılında yazdığı, din ve dini alet eden fırsat düşkünlüğü olgusunu, inanç ve yobazlık arasındaki farkı komedi ile ele alan Tartuffe, sarayda ilk oynanışından hemen sonra yasaklanmıştı. Oyun, Saint Sacrament Tarikatı ve Kral tarafından tepkiyle karşılanmış, hatta Moliere ve eseri yakılarak yok edilmeye mahkum edilmişti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!