Meclis´ten Başkana Macaristan vizesi

Eylül ayı toplantısında 91 madde görüşüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı olağan toplantısını bugün gerçekleştirdi. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu başkanlığında toplanan meclis, 91 adet gündem maddesini ele aldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce Başkan Karaosmanoğlu kısa bir süre önce kardeş kent Kassel´e gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili olarak bilgi verdi. Meclis ayrıca, Kasım ayı içinde Macaristan´a giderek kardeş kent konusunda incelemelerde bulunması için Başkan Karaosmanoğlu´na onay verdi.

KARDEŞ ŞEHİR
Başkan Karaosmanoğlu ilk olarak Almanya´nın Kassel kentine yaptığı ziyaret ile ilgili bilgi verdi. Kassel´in  Almanya´nın en modern kentlerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “kentin yüzde 67´si yeşil alan. Kentte 10 bin Türk yaşıyor. İki kardeş şehir olarak alt ve üst yapı ile diğer konularda karşılıklı temaslarımız devam edecek” dedi.

MACARİSTAN´A GİDİLECEK
Başkan Karaosmanoğlu ayrıca Macar Kralı Tökeli İmre için Perşembe günü düzenlenen anma töreninde Macar heyeti ile yaptığı görüşmeyi aktardı. Macarların Kocaeli´ne ayrı bir önem verdiğini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkelerindeki bir kentle Kocaeli´nin kardeş olmasını istiyorlar. Bu nedenle beni Macaristan´a davet ettiler. Kasım ayı içinde sizlerce de uygun ise Macaristan´a 3-4 günlük bir inceleme gezisi yapalım” dedi. Yapılan oylama sonunda Macaristan ziyareti oy birliği ile karara bağlandı.

 

RUHSATLARA STANDART
Eylül Meclisi imar planı değişikliğini içeren maddeleri de oy birliği ile kabul etti. Başkan Karaosmanoğlu bu arada, ruhsatlar konusunda uyarıda bulundu. Karaosmanoğlu, “Her belediye bina yapımı için istenilen ruhsatlar konusunda değişik değişik evrak istiyor. Bu vatandaşlarımızı yoruyor. İmar konularını kolaylaştıralım. Evrakları sadeleştirelim. Vatandaşımızı yormadan her belediye aynı evrakları istesin. Bunun bir standarttı olsun. Her belediyemiz de bu belirlenen şartlara uysun” dedi.

BİLBORD KONUSUNDA UYARI
Başkan Karaosmanoğlu, Belediye Başkanlarını bilbordlar konusunda da uyardı. Karaosmanoğlu, “Belediyelerimiz bilbordlar konusunda dikkatli olmalı. Büyükşehir olarak bilbordların yetkisi bizde. Ancak, sizlerin de görüşleri doğrultusunda yer tespiti yapalım. Bunları yaparken kent estetiğine dikkat edelim. Kent estetiğin bozan yerlere bilbordlar koymayalım” şeklinde konuştu.
Görüşmelerin ardından Eylül ayı meclisi sona erdi. Büyükşehir Belediye Meclisi gelecek ayki toplantısını 10 Ekim Çarşamba günü saat 15.00´de gerçekleştirecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!