Masa tenisinde de lider Büyükşehir

Buz Hokeyi liginden sonra

25 branşta 1200 sporcusu bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü başarı grafiğini her geçen gün artırıyor. Geçen hafta buz hokeyi süper liginde liderlik koltuğunu devralan Kağıtspor, aynı başarıyı bu kez de masa tenisinde gösterdi. Büyükşehir Kağıtspor Masa Tenisi Bayan Takımı, Türkiye Masa Tenisi 1. Bayanlar Ligi`nin yeni lideri oldu.

4 GALİBİYET, 1 MAĞLUBİYET
Ankara`da yapılan 1. etap maçları sonrasında 5. sırada yer alan takımımız, hafta sonu İstanbul`da yapılan karşılaşmalar sonrasında liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Büyükşehir Kağıtspor oynadığı 5 karşılaşmanın 4`ünü kazandı, sadece 1`inde mağlup oldu. Özellikle Emel Gönüllü`nün takıma katılmasıyla bir hayli iddialı konuma gelen masa tenisi bayanlar 1. ligi`ndeki temsilcimiz, şubat ve mart aylarında oynayacağı 3 ve 4. etap maçları öncesinde büyük avantaj elde etti.

İLK 2 TAKIM SÜPER LİGE ÇIKACAK
Toplam 4 etap halinde oynanacak masa tenisi 1. ligi müsabakaları sonrasında ilk 2 takım süper lig vizesi alacak. İstanbul Tozkoparan Spor Salonu`nda oynadığı maçlarda Ankara Büyük Kolej takımını 3-0, İstanbul Veteranspor`u 3-2, Afyon Belediyespor`u 3-2, Ankara Türk Telekom`u 3-0 yenen temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor, Aydın temsilcisi Polisgücü karşısında çok iyi mücadele etmesine rağmen şanssız bir şekilde son seti kaybederek 3-2 yenildi.

3 VE 4. ETAP MAÇLARI
Hilal Yamak, Embiye Kahraman, Dilek Aydın ve Emel Gönüllü`den oluşan kadroyla mücadele eden Büyükşehir Kağıtspor, oynadığı toplam 11 maçta 7 galibiyet, 4 mağlubiyet alarak 18 puanla 1. sırada bulunuyor. Masa tenisinde 3. etap maçları 18-19 Şubat tarihinde Sakarya`da, son etap maçları ise 25-26 Mart tarihlerinde Denizli`de yapılacak. Böylece süper lige çıkacak takımlar belli olacak.

HEDEF AVRUPA KUPALARI
Emel Gönüllü`nün transferiyle birlikte gücünü güç kattığını belirten antrenör Murat Kırbaç, çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirtti. Kırbaç sözlerini şöyle sürdürdü: “İlk iki takım süper lige çıkacak. Ancak biz şampiyon olarak çıkmak istiyoruz. İlimizin adını masa tenisi sporunda en iyi şekilde temsil etmek için mücadele ediyoruz. Yeni transferimiz Emel Gönüllü ile gücümüze güç kattık. Masa tenisindeki hedefimiz sadece bunlarla sınırlı değil. Süper lige çıktığımızda da ilk 3 sıraya girip, şehrimizi Avrupa kupalarında temsil etmeyi hedefliyoruz.”