Marina`nın eksikleri tamamlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı paket programla İzmit marinanın eksikliklerini gideriyor.

Marinanın önümüzdeki yaz aylarında daha çok ziyaretçi çekmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu çerçevede işe marinayı ışıklandırmakla başladı.

20 ADET ELEKTRİK DİREĞİ

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ve Deniz Ulaşım Müdürlüğü`nün ortaklaşa başlattığı program çerçevesinde bölgeye 20 adet elektrik direği dikildi. Bu sayede marinanın önemli bir problemi ortadan kalkarken, galvaniz kaplı olan elektrik direklerinin deniz suyuna karşı dayanıklı olduğu belirtildi.


12 ADET KURTARMA MERDİVENİ

Bu arada marinanın kronik sorunlarından biri olarak bilinen boğulmalara karşı da önlemler alındı. Marinaya her dok başına ve yürüme bandı olmak üzere 12 adet krom kaplı kurtarma merdivenleri yerleştirildi. Marinadaki derinliğin 7 ile 10 metre arasında değiştiğine dikkat çeken yetkililer, “Buradan birinin düşmesi halinde çıkması son derece güçtür. Bu merdivenler sayesinde boğulma olaylarına engel olabileceğiz” değerlendirmesini yaptı.

HER YAT FATURA ÖDEYECEK

Marinada yapılan son değişiklik ise, çeşitli noktalara yerleştirilen elektrik sayaçlarında göze çarpıyor. “Marina dağıtım boxları” olarak adlandırılan sayaçlar sayesinde, marinaya yaklaşan tüm yatların elektrik, su, telefon, internet ve kablo TV gibi ihtiyaçları bundan böyle faturalandırılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!