Macar kralının mezarı turist getirdi

Büyükşehir tarafından yaptırılan Tökeli İmre´nin mezarı, Macar turistlerin akınına uğruyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA arazisi içinde yaptırılan Macar Kralı Tökeli İmre`nin mezarı turistlerin akınına uğruyor. Ülkemizi ziyaret eden bir grup Macar turist, dün  Kocaeli`ne gelerek krallarının anıt mezarını ziyaret etti.

ÇOK DUYGULANDILAR
Anıt mezarı görür görmez oldukça duygulanan ve heyecanlanan Macar turistler, ilk olarak bir müzik aleti olan obua eşliğinde marşlar söyledi. Ardından Tökeli İmre`nin hayat hikayesini beraberlerinde getirdikleri bir kitaptan okuyan Macarlar, daha sonra mezara çelenk koydu ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Anıt mezarın karşısındaki Atatürk heykelinin önünde de bir süre resim çektiren Macar turistlere, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Erkan Ayan da eşlik etti.

40 KİŞİLİK KAFİLE
Başkan Danışmanı Ayan`ın yakın ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getiren Macar turistler, SEKA alanı içinde yapılan anıt mezarı çok beğendiklerini, mezarın kendileri için oldukça anlamlı olduğunu söyledi. Mezarın düzenlenmesi nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`ne teşekkür eden yaklaşık 40 kişilik turist kafilesine Macaristan`ın Budapeşte Szekesfehervar Belediyesi yetkilileri de eşlik etti.

“MACARLAR ANITI GÖRMEK İSTİYOR”
Öte yandan Turist kafilesine eşlik eden Szekesfehervar Belediyesi Başkan Yardımcısı Laszlo Tibor ve beraberindekiler, Büyükşehir Belediyesi`ni ziyaret etti. Genel Sekreter Yardımcısı Ersin Yazıcı ile bir araya gelen Tibor, Macaristan ve Türkiye arasında tarihi bağların anıt mezar sayesinde daha da güçlendiğini söyledi. Tibor, “Tarihe ve kralımıza gösterdiğiniz yakın ilgi halkımız tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. Macarlar bu anıtı görmek için sabırsızlanıyor” şeklinde konuştu.

DOSTLUK BAĞLARI DA GÜÇLENDİ
Ersin Yazıcı da Büyükşehir Belediyesi`nin tarihi değerlere büyük önem verdiğini kaydederek, “Macar halkının anıt mezara gösterdiği ilgiden büyük mutluluk duyuyoruz. İki ülke arasındaki dostluk, SEKA arazisi içindeki anıt mezarla daha da büyüdü” dedi. Yazıcı, Başkan Yardımcısı Tibor`a kentin sembolü olan saat kulesi maketi ve pişmaniye ikram etti. Tibor da Szekesfehervar kentini tanıtan kitap ve broşürleri Yazıcı`ya takdim etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!