Kurtarma Timi, yine ölümden aldı

Büyükşehir Hayat Kurtarma Timi hafta sonunda 10 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı olarak Kandıra sahillerinde görev yapan Hayat Kurtarma Timi geçtiğimiz hafta sonunda 10 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Yaşları 15 ile 63 arasında değişen 10 vatandaş kurtarma timi sayesinde yeniden hayata döndü. Genç, yaşlı birçok vatandaşın hayatını kurtaran, profesyonel ve çevik hareketleriyle dikkat çeken time vatandaşlar da büyük sevgi gösterisinde bulundu.

GÜVEN İÇİNDE TATİL
Hafta sonunda Kandıra sahillerine akın eden vatandaşlar, hayat kurtarma timinin görev başında olması nedeniyle güven içinde denize girdi. Kurtarma Timi her hafta sonunda olduğu gibi kara ve denizden görev yaptıkları sahilleri gözetim altına aldı. Denize giren vatandaşları adeta göz hapsine alan cankurtaranlar, tehlike gördükleri her olaya en kısa sürede müdahale etti. 15 yaşındaki Esma Akıcı ile 63 yaşındaki Polat Yılmaz´ı boğulmaktan kurtaran cankurtaranlar, görev yaptıkları süre içinde genç-yaşlı hiçbir vatandaşı Karadeniz´in sularına vermeyeceklerini bir kez daha kanıtlamış oldu.

60 KİŞİLİK EKİP
Bağırganlı, Seyrek, Kumcağız ve Cebeci´de görev yapan 60 kişilik Hayat Kurtarma Timi´nde İtfaiye Personeli´nin yanı sıra, gönüllü itfaiyeciler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı´na bağlı sağılık ekibi, Değirmenderespor Su Altı Topluluğu (DESSAT)Yarımca Su Altı Topluluğu (YASSAT), Yıldızlar Yüzme Klübü ile AKUT elamanları görev yaptı.

10 KİŞİYİ KURTARDILAR
Hafta sonunda Kumcağız´da dört Cebeci´de beş ve Seyrek´de bir olmak üzere toplam 10 kişi boğulmaktan kurtarıldı.
Kumcağız´da, yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 40 yaşındaki Rezzat Aktaş ile yine aynı yaştaki Kenan Seymen hayat kurtarma timinin başarılı operasyonu ile yeniden hayata döndü.
Ayrıca yine aynı sahilde ailesi ile tatile gelen 15 yaşındaki Esma Akıcı da panik sonucu yaşadığı boğulma tehlikesini cankurtaranların hızlı müdahalesi ile atlattı.

63 YAŞINDAKİ POLAT YILMAZ
Cankurtaranlar 63 yaşındaki Polat Yılmaz´ı da boğulmak üzereyken kurtardı. Yüzme bilmemesine karşın denizde oldukça açılan Polat Yılmaz kısa süre sonra paniğin de etkisiyle suda çırpınmaya başladı. Karadaki gözlem kulesinden tespit edilen Yılmaz´ın durumu zodiak ekibine bildirildi. Zodiağın kısa sürede Yılmaz´ın yanına ulaşmasıyla yaşlı vatandaş boğulmaktan kurtarıldı. Karaya çıkarılan Polat Yılmaz´a ilk müdahalesi yapılarak bir süre Büyükşehir Belediyesi´ne ait ambulansta dinlendirildi.
Bunan yanı sıra Veysel Torun, Önder Yergül, Yahya Aktan ile bot gezintisi sırasında denize düşen üç vatandaş da Hayat Kurtarma Timi tarafından kurtarıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!