Kurtarma Timi, 3 kişiyi kurtardı

Kandıra sahillerinde görev yapan tim üyeleri, yazın son günlerinde yine görev başındaydı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin Kandıra sahillerinde kurduğu hayat kurtarma timi, bu hafta sonunda 3 kişiyi boğulmaktan kurtardı. Kumcağız´da iki, Cebeci´de ise bir kişiye yaşam desteği veren tim, dikkat ve titiz görev anlayışı sayesinde ocakların sönmesine yine izin vermedi.

KUMCAĞIZ´DA YILMAZ
Pazar günü Kandıra´nın Kumcağız sahilinde denize giren 37 yaşındaki Kadriye Yılmaz, kısa bir süre sonra kurtarma timinin dikkatini çekti. Yılmaz´ın çırpındığını gören gözetleme kulesi telsizle denizde devriye gezen zodiak botlara hedefin yerini bildirdi. Kısa sürede bildirilen bölgeye ulaşan kurtarma timi, Kadriye Yılmaz´ı sudan aldı.

MİNİK RECEP KURTARILDI
Tim olayın hemen ardından ise 9 yaşındaki Recep Yılmaz´ın yardımına koştu. Suda oynarken açıldığını fark etmeyen küçük Recep, ekiplerin acil müdahalesi sonucun boğulmaktan kurtarıldı.

Cebeci sahilleri de hafta sonunda gözetim altındaydı. Sürekli tetikte olan ekipler akşam saatlerinde denize giren 20 yaşındaki Halil Demirbağ´ın hayatını kurtardı. Demirbağ karaya alınarak gerekli müdahaleleri yapıldı ve hastaneye sevk edildi.

GÖREV ALANI DIŞINDA ÜZÜCÜ OLAY
Bu arada Kurtarma Timi görev sahası dışındaki alanda meydana gelen üzücü olaya da müdahale etti. Cumartesi günü 12.15 sıralarında Kefken Pembe Kayalar mevkiinde boğulma ihbarı alan tim, kısa bir süre sonra bölgeye ulaştı. Kurtarma Timinde yer alan DESSAT dalgıçları tarafından su altına yapılan birinci dalış sonucunda, 30 yaşındaki Sezgin Narin ölü olarak çıkartıldı.

SEZON HAFTAYA KAPANIYOR
Öte yandan haziran ayından bu yana Kandıra sahillerinin güvenliğini sağlayan Kurtarma Timi önümüzdeki hafta sezonu kapatıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!