Kurtarma Timi, 11 kişiyi kurtardı

Hafta sonu dolup taşan Kandıra sahillerinde, dalgalara kapılan insanların imdadına koştular.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan ve yaz sezonu boyunca Kandıra sahillerinde görev yapan Hayat Kurtarma Timi, hafta sonu 11 kişiyi denizden çıkarmayı başardı. Denize girenleri karadan ve denizden gözetleyerek, boğulma tehlikesi geçirenlerin yardımına koşan Kurtarma Timi, tatilin hüzne dönüşmesini önlemeyi başardı.

11 KİŞİ KURTARILDI
Kandıra´nın Bağırganlı, Seyrek, Cebeci ve Kumcağız sahillerinde her gün 50 kişilik gönüllü ile görev yapan Kurtarma Timi, denize girenleri karadan dürbün ve kulelerle, denizden ise devriye botlarıyla sürekli gözetim altında tuttu. Gözetlemeler sırasında deniz sularında boğulma tehlikesi geçiren 11 kişi Karadeniz´in azgın dalgaları arasından çıkarıldı. Kurtarma Timi, Seyrek sahilinde Kenan Çoşkun (43), Abbas İlter (42), Ceyhun Dönmez (32 ), Güler Aksu (54), Berat Deniz (6), Cebeci sahilinde Esma Keleş (11), Pınar Çarman (13), Ahmet Can (27), Suat Keleş (26), Halil Kütük, (17) ve Hüseyin Çağlar´ı (16) kurtarmayı başardı.

SAĞLIK EKİPLERİ DEVREDE
Seyrek ve Cebeci´de Kurtarma Timi tarafından boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara ilk müdahale, sahilde bekleyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yapıldı. Durumu ciddi olanlar ise ilk müdahalenin ardından Kandıra´ya gönderildi. Sağlık Ekipleri sadece kurtarılanlara müdahale etmekle kalmadı, tatile gelenlere çeşitli sağlık hizmeti de verdi. Kurtarma Timi, zaman zaman sahilde kaybolan çocukları da ailelerine ulaştırarak vatandaşlara yardımcı oldu. Vatandaşlar üç sezondur görev yapan Hayat Kurtarma Timi sayesinde huzur içinde tatil yapıp, denize girebildiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!