Kurban öncesi kesicilik eğitimi

Büyükşehir´in Kurban Bayramı öncesi açtığı kursa katılanlar arasında bir de bayan var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle açtığı “Kesicilik ve Hijyen” kursu başladı. 7 mezbahada start alan kurslar, bir hafta boyunca devam edecek.

İNCELİKLERİNİ ÖĞRENDİLER
İzmit, Gölcük, Karamürsel, Gebze, Darıca, Kandıra ve Körfez mezbahalarında gerçekleştirilen kurslarda, kurbanlık kesimi konusundaki ayrıntı ve özellikler aktarılıyor. Hayvanın kesim için gerekli şartlara haiz olup olmadığı, derinin korunması, kesimin incelikleri, iç organların çıkartılması, hayvanın etinin kirletilmemesi gibi konular ele alınıyor.
Halk sağlığı açısından büyük önem taşıyan kurslarda eğitim gören kursiyerler, kurban kesimi konusundaki sorunları da azaltmış olacak.

KURSTA BİR BAYAN
Büyük ilgi gören İzmit`teki kursa katılanlar arasında Niğde Üniversitesi`nden mezun olan Halk Sağlığı ve Gıda Uzmanı Fatma Fırat da var. Solaklar Köyü yolu üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Mezbahası`nda uzman kasaplardan işin inceliklerini öğrenen Fırat, amacının kurban kesmek olmadığını, kurs sonunda verilecek sertifikanın kendisi için önemli olduğunu söyledi. “Kesicilik ve Hijyen” konulu eğitim, toplam 60 saat sürecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!