Kullar´da şenlik var

Büyükşehir Belediyesi 90 günde yaptığı köprüyü hizmete açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kullar Beldesi`nin merkezinde 90 gün önce yapımına başlanan köprüyü tamamlayıp, hizmet açtı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu kenti her köşesi ile yaşanabilir hale getirmek bizim namus borcumuzdur” dedi.

YAĞMUR KATILIMI ENGELLEMEDİ
Kullar merkezinden geçen dere üzerindeki köprü, depremde ağır hasar gördüğü için Büyükşehir Belediyesi köprüyü yeniledi. Yapımına 90 gün önce başlanan köprünün,  uzunluğu 28.5 metre, genişliği ise 12 metre olarak inşa edildi. 38 beton kazık üzerine kurulan köprü, çift şeritten oluşuyor ve her iki yakasında yaya geçitleri bulunuyor. Köprünün açılış törenine yağmura rağmen büyük ilgi vardı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı törene Ak Parti Kocaeli Milletvekili Nevzat Doğan`da hazır bulundu.

“İYİKİ VARSIN İBRAHİM ABİ”
Törenin ilk konuşmasını yapan Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, köprü hakkında teknik bilgi verdi. Akman, çift şerit sayesinde trafik sıkışıklığı yaşanmayacağını söyledi. Kullar Belediye Başkanı Mahmut Civelek`te yaptığı konuşmada Başkan Karaosmanoğluna teşekkür etti. Civelek, “Bizim gücümüz bunları yapmaya yetmezdi. Büyükşehir olmasaydı bu hizmetlerin hiç biri olmazdı. İyiki varsın İbrahim abi” diyerek Kullar halkı adına minnet duygularını sundu.

“HİZMET NAMUS BORCUMUZDUR”
Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise, AK Parti iktşdarı ile Türkiye`nin kötü giden talihinin değiştiğini belirterek, “Paramız pul olmaktan kurtuldu. Artık ülkenin her köşesinde köprüler, hastaneler, okullar yapılıyor. 28 Mart ile birlikte Başbakanımız önderliğinde yrel kalkınma başlamıştır. Bakın bügün biz 22 beldede doğalgaz çalışması yapıyoruz. Amacımız Kullar gibi bütün beldelerimizi yaşanabilir hale getirmek. Bu kentin her köşesini yaşanabilir hale getirmek bizim namus borcumuzdur” dedi.

“SOFRAMIZI KİMSE PİSLEMEYECEK”
Kentin her köşesinde içilken suyun temiz, yolların güzel, alt yapının yapılmış olması gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, “Bunun için nöbete geldik. Bu işten alnımızın akıyla çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Alt yapıyı bitirince kanalizasyonlkarımız dereler, denizlere akmayacak. Çünkü deniz bizim soframız. Soframızı KİMSE pislemeyecek. Bunu hep birlikte yapacağız. Mühendis ve teknik ekibimiz bunu yapabilecek yetenek ve güçtedir” şeklinde konuştu.

“DUANIZDAN ENERJİ ALIYORUZ” 
Yapılan hizmetlerin karşılığında sadece dua beklediklerini belirten Karaosmanoğlu, “Unutmayın sizlerin duasından enerji alıyoruz. O enerji bize yetiyor. En büyük enerjiyi ise Başbakanımız Sayın Erdoğan`dan alıyoruz. Bu kente eskiden daha çok para geliyordu. Ama gelen para hizmet için yetmez. İşin başındaki yönetici dürüst, çalışkan ve şaffaf olmalı. Bu gün biz çalışkanlığımıza dürüstlüğümüzü ve şeffaflığımızı ekleyerek, sizlerle birlikte bu işleri başarıyoruz” diyerek, törene katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmalar sonrası kurban kesilerek, köprünün açılışı yapıldı. Törene katılanlara etli pilav ikram edilirken, Başkan Karaosmanoğlu belde beldiye meclisi adını koysun diye köprüye isim vermedi. Karaosmanoğlu`na Kullar beldesi kadınları çiçek, Belediye Başklanı Civelek ise plaket verip, hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!