Kullar Köprüsü yakında açılacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kullar`ın önemli sorunlarından biri olan merkez köprüsünü yeniledi. Son rötuşları da tamamlanmak üzere olan köprü önümüzdeki günlerde trafiğe açılacak.

SÖN RÖTUŞLAR
Kullar Merkez Köprüsü, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 17 Ağustos 1999 depreminde ağır hasar almış, ancak köprü konusunda bugüne kadar kalıcı bir çözüm bulunamamıştı. Büyükşehir sınırlarının genişlemesinden sonra devreye giren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, tek şeritli mevcut köprünün yerine iki şeritli ve sağlam bir köprü inşa etmeye başladı. Korlukları ile son kat asfalt öncesi hazırlıkları tamamlanan köprünün açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK
Yapımı tamamlanmak üzere olan yeni Kullar Merkez Köprüsü, 38 beton kazık üzerinde yükseliyor. Genişliği 12, uzunluğu ise 28.5 metre olan köprüde, ikişer şerit araç yolu ile birer metrelik yaya yolu bulunuyor. Köprü trafiğe açıldığında hem köprüden geçiş daha güvenli hale gelecek hem de bölgedeki trafik akışı rahatlayacak. Özellikle Kullar-Arslanbey ve Köseköy istikametlerinden gelen araçlar hiçbir sıkıntısı yaşamayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!