Kros Ligi ön elemelerini ...

Son şampiyon Kağıtspor, ön elemeleri geçerek yoluna devam etti

Kros Ligi ön elemelerini başarıyla geçtik

Türkiye Kros Ligi 1. Kademe ön eleme müsabakaları hafta sonu Mersin´de yapılan yarışlarla tamamlandı. Geçen yılın Büyükler Kategorisi Şampiyonu Büyükşehir Kağıtspor, Büyük Erkekler, Büyük Bayanlar, Genç Bayanlar ve Yıldız Bayanlar kategorilerinde ön elemeyi geçmeyi başardı.

BÜYÜK ERKEKLER 2. OLDU
Geçtiğimiz yıl, Türkiye Atletizm Kros Ligi´nde son 10 yılın şampiyonu İstanbul Büyükşehir Belediyesi´ni geride bırakarak şampiyonluğa imza atarak tüm otoriteleri şaşırtan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, bu yılda aynı başarıyı hedefleyerek lige başladı. Hafta sonu Mersin´de yapılan ön eleme müsabakalarının Büyük Erkekler kategorisinde, aldığı 22 puanla İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nin ardından 2. sırada yer alan Kağıtspor, ön elemeyi geçen 12 takım arasına ismini yazdırdı. 10 bin metre yapılan Büyük Erkekler koşusunda Kağıtsporlu atletlerden Selehattin Selçuk 4, Fatih Bilgiç 5, Mehmet Çağlayan 6 ve Abdil Ceylan´da 7. sıraları alarak takımlarının ikinci olmasında önemli rol oynadı.

BÜYÜK BAYANLAR 9. SIRADA TAMAMLADI
Bu sezon Büyük Bayanlar kategorisinde de başarılı sonuçlara imza atamaya hazırlanan Kağıtspor, bu kategoride de 99 puanla 9. sırada yer alarak ön elemeyi geçti. 6 bin metrede Kağıtsporlu Hatice Yıldız 24, Kiraz Aksu 35 ve Melek Güner 40. sıralarda koşuyu tamamlayarak ön elemenin geçilmesinde pay sahibi oldu.

GENÇ KIZLAR ZORLANMADI
Genç Kızlar Kategorisinde ise, 53 puan alan Büyükşehir Kağıtspor sıralamada 5. sırada yer aldı ve ön elemeleri zorlanmadan geçti. 3 bin metrelik mesafede Yağmur Tahran 5, Mehtap Başbuğ 22 ve Hülya Başbuğ 25. sıralarda koşuyu tamamlayan sporcular oldu.

YILDIZ KIZLAR SON ANDA
Geçen sene Yıldızlar Kızlar Kategorisinde 2. olan sporcular ise, ön elemeyi geçerken oldukça zorlandı. 2 bin metrelik koşuda Nigar Argur 17, Sevilay Çölkagen 28 ve Canan Başbuğ 71. sıralarda yer aldı. İlk 12 takımın ön elemeleri geçtiği yarışlarda aldığı 116 puanla 12. sırada yer alan Büyükşehir Kağıtsporlu Yıldız Kızlar, son anda ön eleme gurubunu geçti.

YILDIZ ERKEKLER ELENDİ
Müsabakalara 5 kategoride katılan Büyükşehir Kağıtspor, bir tek Yıldız Erkekler kategorisinde ön elemeyi geçemedi. 3 bin metrede koşan Yıldız Erkekler, topladıkları 499 puanla takım halinde 28. sırada yer aldı ve ön elemeleri geçemedi. Ön elemelerle başlayan Türkiye 1. Kros Ligi müsabakaları, önümüzdeki ay elemeyi geçen takımlar arasında yapılacak yarışlarla devam edecek. Büyük erkeklerde İstanbul Büyükşehir, Genç Bayanlarda Beşiktaş, Emlak Bank TOKİ temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor´un en büyük rakipleri arasında gösteriliyor. Büyükşehir Kağıtspor, bu yıl hem bayanlar, hem erkeklerde şampiyonluk hedefliyor.