Köylüler ve yazlıkçılar rahat edecek

Kandıra`nın Ağva ve Şile yolu üzerindeki Pınarlı Köyü yolu yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarıyla birlikte köy yollarında hız verdiği asfalt ve yol bakım çalışmalarını sürdürürken, Kandıra´da hem köylüleri, hem de yazlıkçıları mutlu edecek çalışma başlattı. Ağva ve Şile yolu güzergâhında bulunan Pınarlı Köyü´nün yolu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

30 YILLIK ÇİLE BİTİYOR
İlçe ve köy yollarındaki çalışmaları programlı bir şekilde yürüten Büyükşehir Belediyesi, özellikle Kandıra´nın köylerinde yaşanan sıkıntıları gidermek için büyük çaba gösteriyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü ekipleri, Kandıra´nın Pınarlı Köyü yolunda yaptığı çalışma ile köyün 30 yıllık sorununu ortadan kaldırıyor. Yapılan çalışma sayesinde çukur deryasına dönmüş olan yollar, pırıl pırıl bir görünüm kazandı. Yapılan yolla birlikte Ağva ve Şile´ye alternatif yeni bir yol eklenmiş oldu.

                                           ASFALT DÖKÜLECEK
Karadeniz sahil şeridi üzerinde bulunan Pınarlı-Bağırganlı arasındaki 10 kilometrelik yolda ilk olarak sıkıştırma çalışması yapıldı. Yola dökülen stabilizenin silindirle düzeltilmesi ile birlikte, çukurlar tamamen ortadan kaldırıldı. Bu çalışmanın ardından önümüzdeki günlerde yola soğuk asfalt dökülecek. Böylece Pınarlı Köyü´nü Karadeniz sahil şeridine bağlayan 10 kilometrelik yol ilk kez hizmet görmüş olacak. Yapılan yol, köylüleri olduğu kadar en az bölgeye giden yazlıkçıları da mutlu edecek.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!