Köy yoluna çifte hizmet

Kandıra yoluna çıkışın yanı sıra mezarlık yolu da yenilenmiş oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, köy yollarında adeta hizmet seferberliği ilan etti. Fen İşleri Daire Başkanlığı Köye Hizmet Şube Müdürlüğü ekipleri merkeze bağlı Sarı Şeyh köyü Davulköy- Sarıhocalar mahallelerinde stabilize yol çalışması gerçekleştirdi. 1500 metrelik bölümde yapılan stabilize yol çalışması ile bölgeye 400 ton stabilize malzeme döküldü. Yol çalışması özellikle Davulköy´den Kandıra yoluna çıkılması nedeniyle büyük önem taşıyor. Davulköy-Sarıhocalar yolunu kullanan araçlar bundan böyle Kandıra yoluna daha rahat bir şekilde çıkış yapabilecek.

Yolun köy mezarlığı üzerinde olması çalışmanın önemini daha da arttırdı. Sarıhocalar ve Davulköy mahallerinde yaşayan köylüler yıllarca bakımsız olan yolda defin ve mezarlık ziyaretlerinde zorlanıyordu. Çalışma ile mezarlık yolundaki sıkıntılar da ortadan kalkmış oldu.

Köyüne bağlı iki mahalleyi ilgilendiren çalışmayı Sarı Şeyh köy muhtarı Tahsin Yağız da yakında takip etti. Muhtar Tahsin Yağız, çalışmanın hem Kandıra yoluna çıkışta kolaylık sağlaması hem de mezarlık yolunun iyileştirilmesi anlamında önemli anlamı olduğunu söyledi. Muhtar Yağız, asfalt hizmeti nedeniyle Büyükşehir yetkilerine teşekkür ettiklerini kaydetti.

 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!