“Körfez´i yeşille donatacağız”

Başkan Karaosmanoğlu, ÇEKÜL´ün organize ettiği ağaç dikim şenliğinde konuştu

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfının işbirliğinde, 1993 yılından beri her yıl düzenlenen ağaç dikme şenliği, bu yıl ilk kez Kocaeli`nde yapıldı. 7 Ağaç Ormanları Projesi adı altında düzenlenen şenliğin adresi, Körfez Orman İşletme Şefliği yanındaki 10 dönümlük arazi oldu.

“ERGUVAN EKELİM”
Ağaç dikiminden önce mini bir tören düzenlendi. Açılış konuşmasını yapan ÇEKÜL Vakfı Körfez Temsilcisi Numan Gülşah, betonlaşmanın insan üzerindeki olumsuz etkilerini hatırlatarak ağaçlara sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Gülşah, “Erguvan ve kiraz ağaçlarıyla dolu olan Körfez`de bugün eser kalmamış. Gelin el birliği ile erguvan ağaçlarını ekip, adına da 17 Ağustos Orman Alanı diyelim” şeklinde konuştu.


3 MİLYON AĞAÇ
ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise vakfın çalışmalarını anlattı, “Gelecek için hedefler koymalıyız. Biz şenliklerimizi Türkiye`nin dört bir noktasında yapmaktayız. Vakıf olarak su havzalarını ve yeşil alanları korumak amacıyla projeler üretmekteyiz. Bu kapsamda 3 milyon ağaç ektik” dedi.

“YEŞİLLER İÇİNDE KOCAELİ”
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yeşilin, doğanın önemini anlattı. Ardından Büyükşehir Belediyesi`nin çevre ile ilgili projelerini ifade eden Karaosmanoğlu, “Her diktiğimiz ağaç ve oluşturduğumuz koru, Kocaeli`nin akciğeri oluyor. Artık yeşiller içinde bir Kocaeli`nde yaşamaya başladık. Körfez`i yeşillerle donatacağız” ifadesini kullandı.

 

İLK FİDANI BAŞKAN DİKTİ
Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, İzmit Orman İşletme Müdürü Ufuk Pekmertol, Körfez`deki ilköğretim öğrencileri ve doğa severlerin de katıldığı şenlikte, konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. İlk fidanı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmaoğlu dikerken, ağaç dikme çalışmasının tamamlanmasıyla tiyatro, halk oyunları ve müzik gösterileri gerçekleştirildi. Şenlikte ayrıca katılımcılara sıcak çorba ikramında bulunuldu. Ağaç dikim programı Kocaeli genelinde mart ayına kadar devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!