Körfez´e yeni sahil

Büyükşehir Belediyesi, Seka Park ile Plajyolu`nu sahilden birbirine bağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park ile Derince sahilini birbirine bağlayacak olan sahil düzenleme çalışmasının ihalesini yaptı. Yapılan bu çalışma tamamlandığında, Derince ile Karşıyaka arasında kesintisiz bir sahil bandı oluşturacak olan yaklaşık 10 kilometrelik bölümün, yarısından fazlası tamamlanmış olacak.

HEDEF KORDON BOYU
Yaptığı sahil düzenleme çalışmaları sayesinde kent insanı ile denizin barışmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Derince ile Karşıyaka arasındaki bölgeyi kesintisiz kordon boyuna dönüştürmeyi hedefliyor. Toplam 10 kilometrelik bölümün Derince sahili, Plajyolu, Seka Park, Eski Gölcük Yolu ve Karşıyaka bölgesindeki sahil düzenlemelerini tamamladı. Fuar sahili ve Plajyolu ile Derince arası sırada beklerken, Seka Park ile Plajyolu arası da ihale edildi. Bu bölgenin sahilinin yapılmasıyla birlikte, 10 kilometrelik kordon boyunun 6 kilometresi tamamlanmış olacak.

7 FİRMA TEKLİF VERDİ
Yapılacak çalışmada yaklaşık bir kilometrelik kıyı tahkimatı ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek. Parklar, yürüyüş yolu, ışıklandırma ve ağaçlandırma çalışması şeklinde gerçekleştirilecek olan çalışmada, bin 800 ağaç dikilecek. İhaleye 7 firma katılırken, Yapı Proje Merkezi 21 milyon 656 bin YTL ile en yüksek, Nov İnşaat ise 16 milyon 861 bin 226 YTL ile en düşük teklifi veren firma oldu. Çalışma 180 takvim günü içinde gerçekleştirilecek.

İhaleye katılan firmalar ve teklifleri:

Yapı Proje Merkezi:  21 milyon 656 bin
Mets İnşaat:          21 milyon 517 bin 582