Körfez´e Norveç´ten iki süper deniz otobüsü

Tecrübe seyirleri yapıldı. Deniz otobüsleri önümüzdeki ay ilimize gelecek

Körfez`de deniz ulaşımına geçen yıl start veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, mevcut deniz ulaşım filosunun vizyonunu değiştirecek yeni bir atılım gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, bir süredir Norveç`te gerçekleştirdiği temasları tamamlayarak filosuna iki yeni deniz otobüsü kazandırdı. Norveç`ten satın alınan deniz otobüsleri, kasım ayı sonunda Körfez sularına ulaşmış olacak.

SAATTE 65 KM HIZ
400 yolcu kapasiteli deniz otobüsleri, mevcutları olan Ertuğrul Gazi ve Akşemsettin`e oranla daha yüksek performansa sahip bulunuyor. Daha az yakıt harcayan ve saatte 36 deniz mili (yaklaşık 65 km) hız yapabilen deniz otobüsleri, İzmit - Karümürsel arasını rahatlıkla yarım saatte alabilecek. Ertuğrul Gazi ve Akşemsettin deniz otobüsleri ise hali hazırda İzmit- Karamürsel arasını 45 dakikada alabiliyor. Bu arada deniz otobüslerinden birine Kocaeli`nin simgesi olan Akçakoca ismi verildi.

KATAMARAN TİPİ
Yeni alınan gemilerin en büyük özelliği ise katamaran tipi olması. Çift gövdeli olan deniz otobüslerinin söz konusu özellikleri nedeniyle batma riskleri bulunmuyor. Gemiler bu anlamda Körfez`deki deniz ulaşımına büyük çapta güven getirmiş olacak. 

TECRÜBE SEYİRLERİ YAPILDI
Deniz otobüsleri, Büyükşehir Belediyesi`nin Deniz Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri tarafından bizzat Norveç`te incelendi. Deniz ulaşım Müdürü Semih Soylu başkanlığındaki üç kişilik Büyükşehir heyeti, deniz otobüslerinin teknik denetlemelerinin yanı sıra tecrübe seyirlerini de gerçekleştirdi. Yapılan tüm denetlemeler ve seyirlerin ardından iki adet deniz otobüsünün satın alınmasına karar verildi.

3 AY İÇİN GEMİ DE KİRALANDI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Körfez`deki vapur seferleri için de ek bir önlem aldı. Denizcilikte ‘Her geminin yedeği bulunmalı` ilkesinden hareket eden Büyükşehir Belediyesi, 3 ay süreyle yedek bir gemi kiraladı. Gemi önümüzdeki günlerde hizmete girecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!