Körfez´e iki yüzen iskele

Tamirat yapılan ve iskelesi olmayan yerlerde kullanılacaklar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşımını aksaksız hale getirmek amacıyla, tamirat yapılan veya iskelesi bulunmayan yerlerde kullanmak üzere iki yüzen duba iskelesini hizmete soktu. Ukrayna´dan alınan iskeleler bugün Körfez´e indirildi.

ULAŞIM AKSAMAYACAK
Deniz ulaşımına büyük önem vererek Körfezi´in 8 ayrız noktasına günde 136 sefer düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, iskelesi bulunmayan yerlere hizmet getiriyor. Özellikle mevcut iskelelerde tamirat veya iskelesi bulunmayan yerleşim birimlerine sefer koymak amacıyla satın alınan iki yüzen iskele Ukrayna´da imal edildi. 35 metre uzunluğunda, 12 metre genişliğinde olan iki adet ponton adı verilen yüzer duba iskeleler, büyük bir sorunu kökünden çözmüş olacak. İkisi toplam 544 bin 500 dolara mal olan iskeleler, gerektiğinde denizin ortasında bile kullanılabilecek. Yüzen iskeleler, Leventler 1 ve Leventler 2 adı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına Türk Bayrak Şahadetnamesine tescil edildi..

1 MİLYON YTL TASARRUF
Pantonların alımında gümrük ve KDV gibi tüm muafiyetlerden yararlanıldığı için başka bir ücret ödenmedi. Deniz Ulaşım Müdürü Hakan Yılmaz, aynı ebatlarda 2 yeni iskele yapılması durumunda maliyetin 1 milyon 800 bin YTL olacağını, bu alınan pantonlar ile yaklaşık bir milyon YTL tasarruf sağlandığını belirtti.

ÇOK AMAÇLI TASARLANMIŞ
Fiziki ömrü, normal iskelelerden 5 kat daha fazla olan seyyar iskeleler, çok amaçlı olarak imal edilmiş. Deniz Ulaşım Müdürü Yılmaz, “Pontonların alınış amacı kesintisiz deniş ulaşımını sağlamaktır. Bu nedenle bir tanesi Karamürsel´de yapımı süren iskelenin yerine kullanılacak. Diğeri ise sefer konulacak olan yerleşim biriminde. Ayrıca alınan Pontonlar çok amaçlık kullanıma göre tasarlanmış olduğu için, iskelelerin yapımı sonrasında işlevselliği bitmeyecek, uzun vadede gemi bakım onarım atölyesi olarak değerlendirileceği gibi, denizde yapılacak her türlü sanatsal ve görsel etkinliklerde bu iskelelerden faydalanılabilecektir” dedi.

AFETLERDEN ETKİLENMİYOR
Yaşanabilecek deprem gibi doğal afetlerden sabit iskeleler etkilenip kullanılamaz hale gelirken, bu iskelelerin etkilenmesi mümkün değil. Yaşanabilecek afetler sırasında tahliye amaçlı da kullanılabilecek olan seyyar iskeleler, Büyükşehir Belediyesinin deniz ulaşımına büyük bir zenginlik kattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!