Kocaeli´ye ikinci uydu göz

Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Sistemi hayata geçiriliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Merkezi ile kentin her türlü çalışmalarını uydudan izlemek üzere protokol imzaladı. Protokol imza töreninde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, bu sistemi dünyada uygulayan 3-5 kentten biri olduklarını söyledi. 

MODERN VE MODEL KENT
İmar ve kaçak yapılaşma konularında daha önce Kocaeli Uydu Takip Sistemi´ni (KUTAS) hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, modern ve model kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi bu kez İTÜ Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Merkezi ile ortaklık imzaladı. Ülkemizde ilk kez uygulanacak olan Uydu haberleşme ve Uzaktan Algılama Sistemi, Kocaeli´nin sınırları içinde geçerli olacak. Sistemin Roma, Londra, Berlin ve Madrid gibi birkaç ilde uygulandığı belirtildi.

YENİLİKÇİ FARKI
Protokolün imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, İTÜ – UHUZAM Başkanı Prof. Dr. Filiz Sunar, Eş Başkan Yrd. Doç. Dr. Berk Üstündağ ve yöneticiler katıldı. Sistemin yenilikçi yerel yönetim anlayışında mutlaka kurulması gerektiğini belirten Prof. Filiz Sunar, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, alt ve üstyapı çalışmaları, hava kirlilik takibi, afetlerin boyutları, fay hatları, yaşanabilecek afetler sırasında haberleşme gibi her konuda bu sistemi kullanabilecek. Kent sınırları içinde oluşabilecek her türlü olayı uydudan görüp, anında müdahale edilebilecek. Projemiz Türkiye´de ilk kez uygulanıyor” dedi.

DÜNYA KENTİ OLUYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, imar uygulamalı olarak KUTAS´ı hayata geçirdiklerini, şimdi de hem altyapı çalışmaları, hem afetlere karşı uydu sistemine geçtiklerini ifade ederken, bu uygulamaların dünya kenti olma yolunda atılmış adımlar olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Sözde değil, özde model dünya kenti olmak için ciddi adımlar atıyoruz. Biz kentimizde yaşanabilecek her türlü doğa olayını, her türlü hizmet atağını ve her türlü aksiliği düşünerek önlemlerimizi bilim desteği ile alıyoruz. Afetlere anında müdahale edilecek, haberleşme kesilmeyecek, hizmetler uydudan görüntülenebilecek” şeklinde konuştu.

SİSTEMLE YAPILANLAR
Büyükşehir Belediyesi ile İTÜ arasında protokolü imzalanan Uydu Haberleşmesi ve Uzaktan Algılama Sistemi ile her şeyi gözetlemek mümkün olabilecek. Bu sistem sayesinde uydu üzerinden doğal afetlerin ne kadar bölgeye yayıldığı, ne kadar insanı etkilediği belirlenecek, yer altı kaynakların tespit edilebilecek, denizde kirliliğin ne kadar alanı etkilediği görülebilecek, doğa ve hava kirliliğinin ne kadar alana yayıldığı tespit edilecek, kentsel planlamanın takibi yapılabilecek, acil durumlarda uydu üzerinden haberleşme sağlanabilecek, altyapının takibi gerçekleştirilecek.

BAŞKAN UYARDI
Protokol imza töreninde kaçak yapılaşmaya karşı bütün belediye başkanlarını yeniden uyaran Başkan Karaosmanoğlu, 300 bin konutun tek tek belirlendiğini, 44 belediye ve 500 yerleşim biriminde uygulamanın sürdüğünü söyledi. İKONOS Uydusu ile fotoğrafların sürekli çekildiğini hatırlatan Karaosmanoğlu, kaçak yapı tespit edilmesi halinde buna izin veren belediye başkanlarının hapis cezası ile cezalandırılacağının unutulmamasını istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!