Kocaeli`nin giriş çıkışı denetim altında

Sınırlarının genişlemesiyle ilçelerdeki tüm hallerin sorumluluğunu üzerine alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, kaçak yaş sebze ve meyvelerin şehre girişini önlemek için 10 kişilik bir zabıta ekibi oluşturdu.

ŞEHRİN ÜÇ AYRI GİRİŞİNDE
Şehrin üç ayrı girişinde 24 saat kesintisiz görev yapan ekipler, toptancı hali çıkış faturası olmayan ürünlere anında müdahale ederek cezai müeyyide uyguluyor. Kontrollerde araçların, sevk irsaliyesi, müstahsil makbuzu veya çiftlik belgesinin olup olmadığı da kontrol ediliyor. Ekipler ayrıca, Kocaeli`nde bulunan 2 adet sebze ve meyve hali, 1 adet balık hali, balık mezadı ve 67 adet semt pazarının denetim görevini de sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi`nin kaçak önleme ekibine, vergi memuru, Ziraat ve Hal Meslek Odası temsilcileri de eşlik ediyor. Ekipler denetimlerini 2 adet araçla sürdürüyor.