Kocaeli lale açtı

Dikilen 120 bin lale çiçek açınca, kent renk cümbüşüne büründü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kış aylarında diktiği 120 bin adet lale soğanı çiçek açınca, Kocaeli renk cümbüşüne büründü. Bahar ile birlikte kentin her köşesinde rengarenk lalelerin açması, cadde, sokak ve kent giriş çıkışlarına ayrı bir güzellik kattı.

BAŞKAN DA ÇALIŞTI
Kocaeli`nin çirkin görüntüsünü yok ederek, yeşillendirmek ve güzel görüntüye kavuşturmak için yapılan çalışmalar sonuç verdi. Büyükşehir Belediyesi tarafından dikilen 120 bin lale, havaların ısınması ile güzelliğini sergileyerek, çiçek açtı. Rengarenk çiçeklerle birlikte bir anda Kocaeli`nin görüntüsü değişti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Park ve Bahçeişleri Müdürlüğü çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmaları denetledi. Kendiside çalışan Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin her köşesine bu güzelliği yaymaya çalıştıklarını söyledi.

LALELER İÇİNDE YORGUNLUK ATTI
Yoğun çalışma temposu yüzünden zaman zaman yorgun düşen Karaosmanoğlu, rengarenk çiçek açan laleleri incelerken, aralarına girip yorgunluk attı. Lalelerin muhteşem göründüğünü söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İnsanın bu güzellik içinde yorgun veya stresli kalması mümkün mü? Biz insanımızı kent stresinden kurtarmak istiyoruz. Bu güzellik içinde insanda stres kalmaz” dedi. Eşofmanları ile lalelerin dikildiği alanları gezip, Yahyakaptan ve yürüyüş yolu üzerindeki çalışmaları da denetleyen Karaosmanoğlu, Kocaeli insanının en iyisine layık olduğunu dile getirdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!