Kocaeli estetik olacak

Estetik Kurul üyeleri, Körfez Ağadere Caddesindeydi

Kocaeli Kent Estetik Kurulu, Büyükşehir Belediyesi´nin sorumluluğu altında bulunan ana cadde ve meydanlarda inşa edilecek yapıların yapı karakterinin oluşturulması konusunda  bilimsel çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE SON
Toplam 7 kişiden oluşan Estetik Kurulu, dün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker´in başkanlığında toplandı. İnönü, Rafet Karacan, Demiryolu ve Gebze Hükümet Caddesi´nde yapılan çalışmaları değerlendiren kurul, görüntü kirliliğine neden olan unsurlar ve ana sorunları belirledi. Kurul ayrıca sorunların giderilmesi için de ilke kararları aldı.

İLKE KARARLARI ALINDI
Alınan ilke kararları gereği; binaların üzerinde görüntü kirliliğine neden olan tabelalar, boyasız ve boyası eskimiş binalar, bina dışına monte edilen klima cihazları, antenler, kablolar, kablo kanalları, kaldırım işgalleri önlenecek. İlan, Reklam ve Tabela Yönetmeliğine son şekli verildikten sonra, meclise sunulacak.

“KENTİMİZİ GÜZELLEŞTİRECEĞİZ”
Toplantıların önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, “Kentimiz yoğun göç alan, zamanında planlamaları yapılmadığı için de çarpık bir kentleşmenin ön planda olduğu bir yapıya sahip. Dünya standartlarında bir kent olmamız için bir yandan gerekli alt yapı çalışmalarımızı yaparken diğer yandan da yeni proje alanlarımızla birlikte diğer cadde ve sokaklarımızın estetik ve hoş bir görüntü kazanması için çalışıyoruz” dedi.

AĞADERE´DE İNCELEME
Estetik Kurul üyeleri toplantının ardından Körfez ilçesine giderek, bir süre önce ihalesi yapılan Ağadere Caddesi´nde incelemelerde bulundu. Cadde üzerindeki iş yerlerine ait tabelaların kaldırımlarda yürüyen insanların başlarının hemen üzerinde olduğu, kimi iş yerlerinin ise çeşitli ürünleriyle kaldırımları işgal ettikleri tespit edildi, bina cephelerinin yeni caddeye uygun hale getirilmesi konusundaki değerlendirmeler kayda alındı.

KURUL ÜYELERİ
Kent Estetik Kurulu´nda KOÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Şehir Plancısı Yrd. Doç. Zeynep Gamze Mert, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mimarlık Bölüm Başkanı Y. Mimar Doç. Dr. Tülay Esin, Mimarlar Odası Kocaeli Şubesinden mimar İmran Türkeş ve Erol Bayındır, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü´nden mimar Murat Tekin yer alıyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!