KO-MEK öğrencilerine müjde

Önümüzdeki dönem bazı kurs merkezleri daha modern hale getirilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KO-MEK`i daha kalıcı hale getirmekte kararlı. Derince KO-MEK Kurs Merkezi`nin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, önümüzdeki dönemde sadece kapasiteyi artırmakla kalmayacaklarını, bazı kurs merkezlerinde de fiziki iyileştirmeye gideceklerini ifade etti.

DERİNCE KURS MERKEZİ AÇILDI
Deniz Mahallesi Eski Postane Sokak`ta hizmete giren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) Derince Kurs Merkezi`nin açılışı soğuk havaya rağmen coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Kursiyer ve ailelerinin yanı sıra vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği açılışta ilk konuşmayı bilgisayar öğrencisi Tuba İşler yaptı.

“YOL VE SU KADAR ÖNEMLİ”
KO-MEK`in insanların iş hayatına daha sağlam adımlar atmasına ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade eden İşler, kursların yol ve su kadar önemli olduğunu kaydetti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, KO-MEK Derince Kurs Merkezi hakkında katılanlara bilgi verirken, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Büyükşehir Belediyesi`nin ilçede önemli yatırımlara imza attığını dile getirdi. Derince Kaymakamı Uğur Aladağ da, yıllardır Halk Eğitim Merkezleri`nde gerçekleştirilen çalışmaların KO-MEK`le daha geniş bir alana yayıldığını, bunun da kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

“KURS MERKEZİ DE YAPACAĞIZ”
“Bize bir talep gelirse biz her yerde kurs açmaya hazırız” diyerek konuşmaya başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi. Önümüzdeki dönemde kurs merkezlerinin sayısını artırmakla kalmayacaklarını, müstakil binalarını da inşa etmeye başlayacaklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Böylelikle bu kurslar daha kalıcı hale gelecek” yorumunu yaptı.

PROTOKOLE HEDİYELER
Konuşmaların ardından açılış kurdelesini Başkan Karasmanoğlu, Kaymakam Aladağ, Başkan Bulut, Derince Kurs Merkezi İdarecisi Medine Tuğran, Mahalle Muhtarı Mehdi Altan birlikte gerçekleştirdi. Bütün sınıfları gezen ve kursiyerlerle tek tek görüşen Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, öğrencilerin oluşturdukları mini sergide bu yıl yapılan eserleri de inceleme imkanı buldu. El Sanatları Öğreticisi Özlem Bilgin Akış protokol üyelerine öğrencilerin hazırladıkları ahşap tepsi ve şekerlik hediye edildi.

522 KURSİYER
KO-MEK Derince Kurs Merkezi`nde 12 branşta toplam 522 kişiye eğitim veriliyor. 14 personelin görev yaptığı merkezde açık bulunan branşlar şöyle: Bilgisayar, bilgisayarlı muhasebe, İngilizce, Arapça, diksiyon, bağlama, gitar, giyim, mefruşat, makine nakışı, takı tasarımı, ahşap boyama.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!