KO-MEK görücüye çıktı

Yıl sonu sergilerin startı M.Ali Paşa´dan verildi.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu yıl 17 bin kursiyere eğitim veren Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KO-MEK) sergi heyecanı başladı. İlk kurdele Mehmet Ali Paşa`da kesilirken, sergiye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kursiyerlere övgüler yağdırdı.

Yıl sonu sergilerin startı M.Ali Paşa´dan verildi.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bu yıl 17 bin kursiyere eğitim veren Kocaeli Meslek ve Sanat Eğitimi Kurslarında (KO-MEK) sergi heyecanı başladı. İlk kurdele Mehmet Ali Paşa´da kesilirken, sergiye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu kursiyerlere övgüler yağdırdı.



TÖRENE YOĞUN İLGİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehmet Ali Paşa Sağlık ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen serginin açılışı her zaman olduğu gibi yine büyük ilgi gördü. KO-MEK idareci ve kursiyerlerin yanı sıra, Vali Yardımcısı İdris Kurtkaya, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, İzmit Halk Eğitim Merkezi Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu, Mehmet Ali Paşa Muhtarı Mehmet Kampara da açılıştaydı.



GENEL SERGİ 24 HAZİRAN´DA
Sergi nedeniyle düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, KO-MEK´in Büyükşehir Belediyesinin örnek projelerinden biri olduğunu söyledi. Ustaoğlu, “24 Haziranda gerçekleştireceğimiz genel sergiye kadar tüm kurs merkezlerimizde yerel sergilerimizi tamamlayacağız. Kursiyerlerimiz aldıkları eğitimleri bu sergilerle halkımızın beğenisine sunacaklar” dedi.



“ÇALIŞAN BAŞARIR”
Açılışa önemli bir toplantı sebebiyle gecikmeli olarak katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise kursiyerleri tek tek tebrik etti. Serginin tamamını gezen ve el emeği göz nuru eserleri inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, “İnsan istedikten sonra ortaya çıkaramayacağı güzellik yoktur. Yeter ki istensin, çalışılsın” dedi. Serginin düzenlendiği kültür merkezinin yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette durduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, “Zorluklara rağmen merkezi o durumdan bugünkü haline getirdik. Kursiyerlerin ortaya koydukları eserler de böyle. Çalışmışlar, kendilerine sunulan imkanları değerlendirmişler ve ortaya güzel eserler koymuşlar. Hepsini tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.



YARIN YUVACIK VE KÖSEKÖY
KO-MEK web tasarımı öğrencileri de Başkan Karaosmanoğlu´na çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı. Açılışın ardından kursiyerlerin hazırladığı yiyecekler davetlilere ikram edildi. Özellikle bölgenin kadın sakinleri de, sergiye yoğun ilgi gösterdi.

KO-MEK yerel sergileri, yarın saat 11.00´de Köseköy, saat 14.00´te de Yuvacıkla devam edecek. KO-MEK bünyesindeki yaklaşık 17 bin kursiyere, 20 kurs merkezinde ve toplam 41 ayrı branşta eğitim verildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!