Kırtasiye yardımı Gebze´den başladı

Büyükşehir Belediyesi bu yıl ihtiyaç sahibi 20 bin ilköğretim öğrencisini sevindirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin 20 bin ilköğretim öğrencisine kırtasiye yardımı Gebze`den start aldı. Sembolik dağıtım töreni Gebze`ye giden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Çalışmalarımızı iş olsun diye değil kalıcı olması için yapıyoruz” dedi.

EN MAĞDUR MAHALLEDEN
Geçen yıl 10 bin ihtiyaç sahibi ilköğretim okulu öğrencisine gerçekleştirdiği kırtasiye yardımını bu yıl 20 bine çıkaran Büyükşehir Belediyesi, dağıtımlara başladı. Başkan Karaosmanoğlu dağıtım çalışmasına sembolik olarak start vermek için bugün Gebze`nin en mağdur bölgelerinden biri olan Mevlana Mahallesi`ndeki Gazi İlköğretim Okulu`na gitti.

ÖNCE ÜRÜNLERİ İNCELEDİ
Başkan Karaosmanoğlu`na Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Mehmet Ali Okur, Mevlana Mahalle Muhtarı Hüseyin Öztürk de eşlik ederken, Karaosmanoğlu ve beraberindekileri okul müdürü Hayrettin Avcı karşıladı. Müdür odasında kırtasiye yardımlarını inceleyen Başkan Karaosmanoğlu hemen ardından bir sınıfa girdi ve çocuklara içi kırtasiye malzemeleri ile dolu çantalarını verdi.

 

“İŞ OLSUN DİYE DEĞİL”
Kısa süren bu sembolik yardımın ardından Başkan Karaosmanoğlu bu kez öğretmenler odasına geçerek okul öğretmenleriyle bir süre sohbet etti. Karaosmanoğlu burada kırtasiye yardımlarının önemine değindikten sonra Gebze`de yaptıkları ve yapacakları çalışmaları özetledi. Gebze`nin yatırım ihtiyacının büyük olduğunu, bu nedenle büyük bir dikkatle çalıştıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Çalışmalarımızı iş olsun, makyaj olsun diye değil kaliteli ve kalıcı olması için yapıyoruz” dedi.

KÜTÜPHANE İSTEĞİ
Başkan Karaosmanoğlu, öğretmenlerin mahalleye kütüphane yapılması konusundaki talepleri üzerine, “Uygun bir yer gösterirsiniz, 4-5 mahallenin kullanabileceği bir kütüphane yeri yapabiliriz” cevabını verdi. Karaosmanoğlu ayrıca mahalle çocuklarını düşünerek, “Çocuklarımızın enerjisini boşaltacak parklara, oyun sahalarına da ihtiyaç var. Muhtarlarımızın göstereceği uygun yerlere oyun sahası yapmaya da hazırız” açıklamasını yaptı.

EN ÇOK YARDIM GEBZE`YE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dağıtım çalışması için 6 ekip oluştururken, 20 bin kırtasiye paketinin il genelindeki toplam 299 okula dağıtılacağı, malzemelerin teslim edileceği okul listesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü`nden alındığı ifade edildi. Yardımlarda en büyük payı 67 okul ve 5 bin 900 parça yardım paketi ile Gebze alacak. Dağıtım çalışması ise önümüzdeki hafta sonuna kadar il genelinde tamamlanmış olacak.

ÇANTADA NELER VAR?
Toplam 20 bin öğrenciye dağıtılacak kırtasiye setinde bir okul çantası, üç tane çizgili defter (80 yapraklı), 3 tane kareli defter (80 yapraklı), resim defteri (20 yapraklı- orta boy), iki adet silgi, kalemtıraş, kalem kutusu, kuru boya takımı (6`lı), sulu boya takımı (8`li), 5 adet kurşun kalem (siyah), 5 adet kırmızı kalem, 1`er adet diş fırçası ve diş macunu da bulunuyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!