Kentsel Dönüşüm başlıyor

Dev projede birinci adanın ihale tarihi belli oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıracak olan Kentsel Dönüşüm Projesi`ne start veriyor. İzmit`in en eski yerleşim birimleri arasında yer alan Erenler ile Cedit Mahallesi`nin kesiştiği bölgede gerçekleştirilecek dev projenin ilk bölümü için ihale tarihi alındı. 596 konutu kapsayan 1. adanın yapım ihalesi, 15 Mayıs 2006 saat 14.00`te gerçekleştirilecek.

4 AYRI TİPTE KONUT
Yaklaşık 55 bin metrekareyi kapsayan birinci adada toplam 18 blok inşa edilecek. Bloklar, 7-8 kat ve dört ayrı tipten oluşacak. E olarak adlandırılan brüt 65 metrekarelik konutlardan 128, D olarak adlandırılan brüt 91 metrekarelik konutlardan 64, C olarak adlandırılan brüt 99 metrekarelik konutlardan 132, B olarak adlandırılan brüt 131 metrekarelik konutlardan 272 adet yapılacak. B tipi konutlar 3+1, diğerleri ise 2+1 oda olacak. Evlerin fiyatları da büyüklüklerine göre değişecek.

YÜZDE 60`I BİRİNCİ ADADA
Birinci ada, bölgenin en üst ve düzlük kısmında yer alıyor. Toplam 972 konutluk projede dairelerin yaklaşık yüzde 60`ı burada yükselecek. Bölgede Hazine arazilerinin bulunması, ayrıca istimlak edilecek konut sayısının diğer adalara oranla çok az sayıda olması, projenin bu bölgeden start almasının en önemli nedenleri. Diğer adalardaki inşaatlar ise daha sonra başlatılacak.

İSTEYEN KONUT, İSTEYENE NAKİT
Büyükşehir Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi`ni Kent Konut adlı iştiraki eliyle gerçekleştirecek. Hak sahipleriyle görüşmelere devam eden ve büyük çoğunluğu ile el sıkışan Kent Konut, isteyene para isteyene proje dahilindeki konutlardan veriyor. Arsa ve evlerine normal değerinin üzerinde fiyat biçen Kent Konut, paraları hemen banka hesaplarına yatırdı. Nakit isteyenlere bugüne kadar yaklaşık 2 milyon YTL`lik ödeme yapılırken, pekçok hak sahibi de öncelikli seçme hakkını kullanarak projede beğendikleri bölgeden istedikleri büyüklükte ev seçti.

HAK SAHİPLERİNE ÖZEL FİYAT
Öte yandan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan konutların satış fiyatları, sıradan bir vatandaş ile hak sahipleri arasında önemli oranda değişecek. Bu bölgede evi ya da arsası bulunan vatandaşlar, daha ucuza konut alacak, dışardan bir vatandaşa göre yaklaşık 10-30 bin YTL daha maddi avantaj sağlayacak.

BİRİNCİ ADADA HANGİ DAİREDEN NE KADAR İNŞA EDİLECEK?

1.ADA

TİP

BRÜT M²

BLOK ADEDİ

KONUT SAYISI

B (3+1)

131

8

272

C (2+1)

99

4

132

D (2+1)

91

2

64

E (2+1)

65

4

128

Bizi;
sosyal medyada takip edin!