“Kentin tanıtımı fuarcıkla olur”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Uluslararası Fuar Merkezi`ni cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ünyap Fuarcılık tarafından düzenlenen Marmara Auto Show-05 Fuarı`nın açılışında konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli`ni sanayinin yanı sıra, kültür ve turizm kenti yapacaklarını ifade etti.

DEV FİRMALAR
Eski Gölcük Yolu üzerinde bulunan ve halk arasında İnterteks olarak bilinen Uluslararası Fuar Merkezi`nde oto şov heyecanı başladı. 15 otomobil firması ile 50den fazla yan sanayi ve aksesuar üreticisinin katıldığı Marmara Auto Show-05, önceki gün düzenlenen törenle açıldı. Yerli ve yabancı çok sayıda konuğu ağırlayacak olan fuar, 6 gün açık kalacak. 

“BU BİR BAŞLANGIÇ”
Kocaeli Valisi Erdal Ata`nın da katıldığı açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Kocaeli`nin dünyada sanayi kenti olarak bilindiğini, buna rağmen sanayii ürünlerinin tanıtımını yeterince yapamadıklarını belirtti. “Fuarların kentlerin tanıtımında önemi büyüktür” diyen Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Alt yapı itibariyle ne yapmamız gerekiyorsa biz hazırız. Kocaeli`yi sanayi kentinin yanında kültür ve turizm kenti de yapmamız gerekir. Bunun için de yatırım yapmamız şart. Şehrin gelişmesi için odalardan ve sivil toplum kuruluşlarından katkı aldığımız gibi, almaya devam edeceğiz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak taşın altına elimizi koyduk. Bu bir başlangıç. Süreç içinde dünyanın en cazip fuarlarını burada göreceğiz.”

“SEKTÖRÜN ÖNEMİ BÜYÜK”
Vali Erdal Ata ise Kocaeli`de kimya ve petrolden sonra en önemli sektörlerden birinin otomotiv sektörü olduğunu ancak üretimi yapılan malların tanıtılamadığını ifade etti. Ata, “Burada bir çok vilayetin sahip olamadığı fuar alanına sahibiz. Gönül isterdi ki Türkiye`de 42 otomotiv üreticisi bu fuarda yerini alsın. Burada en önemli görev Sanayi Odası ile Ticaret Odasına düşüyor” şeklinde konuştu.

“TÜRK RÜZGARI”
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, İzmit Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Zeytinci, Ünyap Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Aytemur, Otomotiv Distribütör Derneği Genel Koordinatörü Işık Dikmen, belediye başkanları ve bir çok firma yetkilisinin hazır bulunduğu açılışta kurdeleyi, Vali Ata, Başkan Karaosmanoğlu ve İTO Başkanı Zeytinci birlikte kesti.
Konuklar daha sonra hep birlikte standları gezerken, Başkan Karaosmanoğlu bir ara Vali Ata ile birlikte KOÜ Yeniköy Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü öğrencileri tarafından imal edilen “Türk Rüzgarı” adlı otomobilin direksiyonuna geçti.

ÇEKİLİŞLE ARABA
Fuarda Şehremini Lisesi öğrencilerinin yaptığı güneş enerjisiyle çalışan otomobil büyük dikkat çekerken, Başkan Karaosmanoğlu Renault Megan üzerinde ünlü rallici Ethem Genim`le güvenli ve defansif sürüş tekniklerini test eden skid car sürüşü gerçekleştirdi.
Otomobil meraklılarının 3 YTL karşılığında gezebileceği fuar, Pazar günü sona erecek. Aynı gün yapılacak çekilişle ise bir ziyaretçi KİA marka otomobil kazanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!