Kazı ruhsatını AYKOME verecek

Üstyapı çalışması biten yerlerde kazı yapma izni AYKOME`ye bağlandı

AYKOME Üst Kurulu, 2007 yılı sonuna kadar bitirilmesi planlanan altyapı çalışmalarının programlandığı toplantıda, belediyeler arasında koordinasyonu sağlamak amacıyla, “Altyapı Tesisi Açım Ruhsatı” verme işini bünyesine aldı. Bundan sonra hangi belediyenin sınırları içinde olursa olsun, kazı yapabilmek için Aykome´den izin alınacak.

KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ VARDI
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu başkanlığında Seka Park Otel´de yapılan toplantıda, bugüne kadar yapılan alt ve üstyapı çalışmaları değerlendirildi. Kurul ayrıca 2007 yılı sonuna kadar yapılacak olan çalışmaların programını takvime bağladı. Öte yandan, özellikle alt ve üstyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda, izinsiz yapılan kazıların belediyeler arasından koordinasyon eksikliğinden yaşandığına karar verildi. Bu koordinasyonu sağlamak amacıyla, bundan sonra altyapı çalışma ruhsatlarının Aykome tarafından verilmesi karara bağlandı.

SORUMLU AYKOME OLACAK
Daha önce üstyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda, ilçe ve belde belediyelerin abone bağlantıları, şebeke hatları gibi çalışmalara kazı iznini, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı veriyordu. Üst yapısı tamamlanan yerde yeniden kazı yapılmasının, hem israf, hem yapılan çalışmayı koordinasyon eksikliğinden bozmaya bağlayan Aykome, bundan sonra bu tür izinleri kendisi verecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!