Karşıyaka´da doğalgaz meşalesi yandı

Beldeler modern yakıt “doğalgaz”la buluşmaya devam ediyor

Kocaeli`nin beldelerini doğalgazla buluşturmaya devam eden İZGAZ, bugün düzenlenen törenle Karşıyaka`da da meşaleyi yaktı. Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Bir yandan borçları ödüyor, diğer yandan da yatırım yapıyoruz. Ancak yatırımlar nedeniyle yeni borçlar üretmiyoruz” dedi.

YOĞUN KATILIM
Karşıyaka Belediyesi önünde düzenlenen törene ilgi büyük oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Mustafa Çakır, AK Parti İl Başkanı Fikri Işık, İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan`ın katıldığı törende, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda belde sakini de hazır bulundu.

2 TRİLYONLUK YATIRIM
Törenin açılış konuşmasını yapan İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Karşıyaka`da yapılan doğalgaz iletim ve dağıtım çalışması yatırım tutarının 2 trilyon lira olduğunu söyledi. 24 Haziran 2005 tarihinde başlayan çalışmalarla beldeye yaklaşık 50 km hat döşendiğini, 650 adet servis kutusu montajı yapıldığını ifade eden Erdoğan, göreve geldikleri günden bu yana Büyükşehir Belediyesi`nin desteğiyle 90 bin olan abone sayısını 180 bine, 550 km olan hat uzunluğunu ise 1.500 km`ye yükselttiklerini vurguladı.

ÇAKIR`DAN TEŞEKKÜR
Beldesinin doğalgaza kavuşmasından dolayı çok mutlu olan ve mutluluğunu Karşıyaka halkıyla paylaşan belde belediye başkanı Mustafa Çakır, çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`na, gösterdikleri sabır nedeniyle de vatandaşlara teşekkür etti. 

YATIRIM VAR YENİ BORÇ YOK
Törende son konuşmayı yapan Başkan Karaosmanoğlu ise Kocaeli`nde yaşanan değişime dikkat çekti. Bir yandan geriye dönük büyük borçları öderken diğer yandan da büyük bir hızla yatırım yaptıklarını ifade eden Karaosmanoğlu, “Yaptığımız yatırımlarda yeni borçlar olmayacak. Buna Başbakanımız da kesinlikle müsaade etmiyor” dedi.

“BORÇ OLMASAYDI…”
İZGAZ`ı 500 trilyon lira borçla devraldıklarının altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Yatırımlarımızda harcadığımız para 40 trilyonu geçmiyor. Ancak eski borçlar olmasaydı daha fazla ve daha hızlı yatırım yapardık. Borç batağından çıktıkça daha çok yatırım yapacağız. Kocaeli`ni tamamen doğalgaza kavuşturacağız” açıklamasını yaptı.

“KAMPANYALARA DEVAM”
Doğalgaz abonelik kampanyaları yapmaya devam edeceklerini de vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu şöyle devam etti: “Kampanyaları kolaylaştıracağız. Doğalgaz abonesi olan fakat iç tesisat yaptıramayan vatandaşlarımız için iç tesisat firmalarıyla ortak bir çalışma yapacağız. Tek amacımız tüm vatandaşlarımızı odun kömür derdinden kurtarıp doğalgaz konforuna kavuşturmak.”
Başkan Karaosmanoğlu`nun konuşmasının ardından meşale yakma törenine geçilirken, törenin ardından Başkan Çakır Karaosmaoğlu`na beldedeki çalışmaların fotoğraflarından oluşturulan bir tablo hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!