Karınca Dere´ye beton köprü

Büyükşehir, Yazlık´ın en eski köprüsünü yeniledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük`e bağlı Yazlık ve Hisareyn beldeleri arasında kalan 40 yıllık köprüyü yeniledi. 1960`lı yıllarda askeriye tarafından yaptırılan Karınca Dere üzerindeki köprü, tek şeritli olduğu için ihtiyacı karşılamıyordu.

GENİŞ VE BETON
2.5 metre genişliğindeki eski ve demir köprünün yerine, Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğinde beton bir köprü yapıldı. Üç ayak üzerine inşa edilen yeni köprünün üzerinden aynı anda iki araç geçebiliyor. Betonu atılan köprü, dolgu çalışmalarının tamamlanmasının ardından hizmete açılacak.

MİNİBÜSLER DE KULLANIYOR
Yazlık`ın kuzeyinde, taş ocakları mevkiinde bulunan küçük ama mütevazı köprü, Yazlık beldesinin önemli ulaşım sorunlarından birini ortadan kaldıracak. Hisareyn Fatih Caddesi üzerinden beldeye gelen minibüslerin güzergahında bulunan köprü üzerindeki trafik, son yıllarda artış göstermişti.