Karamürsel´de Balkan rüzgarı esecek

32. Balkan Yelken Şampiyonası, Büyükşehir ve Karamürsel Belediyesinin katkılarıyla ilimizde düzenlenecek

Ülkemizde yelken sporunun yapıldığı şehirlerin başında gelen Kocaeli, 1-7 Eylül tarihleri arasında Balkan Yelken Şampiyonasına ev sahipliği yapacak. Şampiyonaya Türkiye ile birlikte 6 balkan ülkesi katılacak.

SAHİLDE BASIN TOPLANTISI
Bu yıl 32. si yapılacak olan Balkan Yelken Şampiyonası ile ilgili basın toplantısı, dün Karamürsel sahilinde yapıldı. Toplantıya Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Azat Baykal, Kocaeli Gençlik ve Spor Müdürü Kenan Malkoç, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, Türkiye Yelken Federasyonu Kocaeli Temsilcisi Göksel Teoman, Federasyon üyesi Baha Tandoğan, Türkiye Pirat Birliği Başkanı Egemen Çeliker, Karamürsel İlçe Spor Müdürü Ahmet Özer, Karamürsel Yelken Kulübü Başkanı Ahmet Özer ile Karamürselli sporcular katıldı. Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Türkiye Yelken Kulübü Federasyonu Başkanı Azat Baykal, böylesi önemli bir organizasyonun Karamürsel´de yapılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

YILDIRIM´DAN TEŞEKKÜR
Organizasyonun Kocaeli ve Karamürsel açısından son derece önemli olduğuna dikkat çeken Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ise, Yelken Federasyonunun hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, Balkan Şampiyonası için kendilerine Büyükşehir Belediyesinin büyük katkıları olduğunu belirtti. Bundan sonraki hedeflerinin Avrupa ve Dünya Yelken Şampiyonalarının Karamürsel´de düzenlenmesini sağlamak olduğunu söyleyen Yıldırım, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Karamürsel için bize birkaç müjde birden verdi. Karamürsel´e Türkiye´de sayılı Yelken Kulüplerinin sahip olacağı bir marinanın yapılması için onay verildi ve önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak. Bu marinanın hayata geçmesi Karamürsel açısından son derece önemli bir proje. Bu proje Büyükşehir Belediyesinin Karamürsel için yapacağı en önemli projedir. Kendilerine teşekkür ederim” dedi.

MALKOÇ: BÜYÜK DESTEK VERDİK
Başkan Yıldırım´dan sonra söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç, Büyükşehir Belediyesinin spor yatırımlarına büyük önem verdiğine değinerek, “Başkan Karaosmanoğlu bana, ‘Nerede bir spor alanı yapılmaya uygun boş arazi bulursan bize haber ver. Hemen spor alanı yapalım´ dedi. Bize büyük bir destek verdi. Kocaelispor Tesisleri yönünde büyük bir hamle yaparken, önemli organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Balkan Yelken Şampiyonası da bunlardan bir tanesi” şeklinde konuştu.

“TESİSLEŞMEDE 1 NUMARAYIZ”
Şampiyonanın yapılmasında büyük katkı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına konuşma yapan Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan ise, Büyükşehir Belediyesinin son dönemde yaptığı tesisleşme hamlesi ile Türkiye´de 1 numara olduğunu belirterek, bu yatırımların her kuruşuna dikkat edilerek yapıldığına dikkat çekti. Karamürsel´de yapılacak bu organizasyonda da, Büyükşehir Belediyesi olarak üzerlerine düşenleri yapacaklarını belirtti.

BÜYÜKŞEHİR AĞIRLAYACAK
Kocaeli Büyükşehir ve Karamürsel Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen şampiyonaya Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Karadağ ve Makedonya ülkelerinden yaklaşık 200 sporcu katılacak. Sporcuların 1 hafta boyunca tüm konaklama giderleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 12 branş üzerinden yapılacak olan şampiyonada, 10 branş olimpik olarak, 2 branşta optimist bay ve bayanlar kategorisinde gerçekleşecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!