´Kara teslim olmadık´

Ana yollar açık tutuluyor, kriz masasına gelen ihbarlara anında müdahale ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 1000 kişilik ekip ve 150 araçlık filosuyla başlattığı karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Yoğun kar yağışı ve tipiden en çok etkilenen bölgelerden KOÜ Umuttepe Kampusü ve Tıp Fakültesi Hastanesi`ne ulaşımı sağlayan yolda herhangi bir sorun yaşanmıyor. Kapanan köy yolları ise bölgeye kısa süre ulaşan Büyükşehir Belediyesi ekiplerince açılıyor.

KRİZİ MASASI 24.00`TE TOPLANDI
Bu arada dün Kocaeli Valiliği başkanlığında, Büyükşehir`in koordinatörlüğünde oluşturulan kriz masası da çalışmalarını sürdürüyor. Önceki geceyi kırmızı alarmda geçiren kriz masası, Vali Yardımcısı ve İl Kriz Merkezi Başkanı İdris Kurtkaya başkanlığında saat 24.00`te bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, İl Emniyet, Jandarma, Sivil Savunma Yetkilileri, yetkilileri ile SEDAŞ, İZGAZ, Telekom, Karayolları, Büyükşehir İtfaiye, Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri katıldı.

ŞEKER İHBARLARI İNCELEDİ
Toplantının ardından Başkan Vekili İlyas Şeker, İtfaiye Daire Başkanlığı`nın 110 ve 335 21 23-26 telefon numaralarına vatandaşlar tarafından yapılan ihbar mesajlarını inceledi. 24 saat boyunca vatandaşlardan gelen ihbarları not alarak en kısa sürede müdahale eden itfaiyeye bağlı ekipler, önceki gece itibariyle trafik kazasından yolda kalma ve yaralanma vakalarına kadar kendilerine ulaşan 49 ihbara müdahale etti.

UMUTTEPE`YE 100 TON TUZ
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekipler, Umuttepe`deki hummalı çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. 24 saat içinde Umuttepe yoluna 100 ton tuz dökülürken, çalışmalara nezaret eden Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, Umuttepe`yi kara teslim etmemek için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Akman, “Arkadaşlarımız büyük bir fedakarlıkla çalışıyor. Hastane yolu her zaman açık kalacak” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!