Kanlıbağ yokuşuna beton

Kışın kar yağışı nedeniyle otomobil ve insanların inip çıkmakta zorlandığı, yazın ise yağmurlar nedeniyle hem bozulan hem de sel sularına güzergah olan Kanlıbağ yokuşu, artık bu sorunlarından kurtulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekiplerin halen devam ettirdiği...

Kışın kar yağışı nedeniyle otomobil ve insanların inip çıkmakta zorlandığı, yazın ise yağmurlar nedeniyle hem bozulan hem de sel sularına güzergah olan Kanlıbağ yokuşu, artık bu sorunlarından kurtulacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı`na bağlı ekiplerin halen devam ettirdiği çalışmalar tamamlandığında, bu sorunlar önemli ölçüde aşılmış olacak.

15-20 CM KALINLIĞINDA

Son sel baskınıyla iyice bozulan Kanlıbağ Yokuşu`na bir süredir ağırlık veren Büyükşehir ekipleri, yokuşun 300 metrelik bölümünü betonla kaplama çalışmalarına başladı. İlk olarak yokuşun, Turan Güneş Caddesi`yle olan bağlantı kısmına beton atıldı. Söz konusu çalışmada çesan demir ve hazır beton kullandıklarını belirten Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, betonun 15-20 santim kalındığında atıldığını, betonlanacak alanın ise toplam bin 500 metrekare olduğunu söyledi.

SEL SULARI İÇİN SERİ IZGARALAR

Tahir Akman, İSU`nun yokuş üzerindeki çalışmaları tamamlandıkça yolu betonlamaya devam edeceklerini hatırlatarak, “Kanlıbağ Yokuşu`nun alt yapısı önemli ölçüde tamamlandı. Bu nedenle yolu betonla kaplamayı uygun gördük. Çünkü beton kesin çözümdür” ifadesini kullandı. Belli aralıklarla beton yol arasına seri ızgaraların da konulduğunu hatırlatan Akman, bu ızgaralar sayesinde yağmur sularının da sel baskınlarına neden olmayacağını vurguladı.

KANLIBAĞ YOKUŞU: Özellikle kış mevsiminde yayaların bile inip çıkmakta büyük zorluk çektiği Kanlıbağ Yokuşu`nda kışa girmeden başlayan çalışmalar, bölge sakinlerini fazlasıyla memnun ediyor. Büyükşehir ekipleri ise yokuşa atılan betonun çatlamaması ve dayanıklılığının artması için demir kullanıyor.

 

HAZIR BETON: Hazır betonla kaplanan Kanlıbağ Yokuşu`ndaki çalışmalar tamamlandığında, araçlar eskiye göre çok daha kolay bir şekilde yokuşu kullanabilecekler.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!