Kalkınmanın yolu eğitimden geçer

KO-MEK`in Kuruçeşme ve Uzuntarla`da sergilerini açan Başkan Karaosmanoğlu, kursların önemini anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 50 bin kişiye eğitim veren KO-MEK, Kuruçeşme ve Uzuntarla´da kursiyerlerin el ürünlerinin sergisini açtı. Sergilerin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ülke kalkınması için eğitimin şart olduğunu söyledi.

KURUÇEŞME´DE SERGİ
Meslek ve sanat eğitimi veren kurslarda eğitim görenlerin yıl sonu sergileri devam ederken, Kuruçeşme KO-MEK´in sergisi Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından hizmete açıldı. Açılışa Karaosmanoğlu ile birlikte Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, kursiyer yakınları ve kalabalık halk topluluğu katıldı. Kursiyer Nagihan Bayrak´ın açılış konuşmasının ardından, Kuruçeşme Belediyesi 80. Yıl Kreş Çocuk Kulübü´nün minik üyeleri gösteri yaptı.

TEK LİSAN YETMİYOR
Serginin açılış konuşmasında eğitimin önemini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 3 yılda büyük bir mesafe aldıklarını söyledi. Bugüne kadar 50 bin kişinin bu kurslarda eğitildiğini söyleyen Karaosmanoğlu, gelecek yıl bunun iki katına çıkmak gerektiğini belirterek, “Kötülüklerin ana unsuru eğitimsizliktir. Çocuklarımıza iyi eğitim vermeliyiz. Dünya küçüldü çocuklarımızın en az 2 lisan bilmesi lazım. Çağın gerektirdiği her şeyi öğrenmeleri gerekli. Ülkelerin kalkınması, eğitimli bireylerin sayısının artmasından geçer. İyi eğitim almış, teknolojiyi iyi bilen bireyler, ülkelerini en iyi noktaya taşıyacaktır. Burada bütün insanlarımıza ücretsiz olarak bu imkânı sunuyoruz. Yaş sınırı olmaksızın herkes yararlanabilir” dedi.

UZUNTARLA´YA DOĞAL GAZ
Törenin ardından Uzuntarla´ya giden Başkan Karaosmanoğlu, burada da KO-MEK sergisinin açılışına katıldı. Uzuntarla Belediye Başkanı Ömer Hazer, belde halkı ve kursiyer yakınlarının katıldığı sergi açılışında konuşan Karaosmanoğlu, öğrenmenin yaşı olmayacağını hatırlattı. Eğitimsizliğin insanları kötülüklerle birlikte, yoksulluğa ittiğini söyleyen Karaosmanoğlu, eğitimin hem insanın kendi yaşam kalitesi, hem ülkesine faydası için gerekli olduğunu dile getirdi. “Huzur ve kalkınmanın yolu eğitimden geçer” diyen Karaosmanoğlu, Uzuntarla´ya doğal gaz vermek için çaba gösterdiklerini belirterek, “2008 yılında Uzuntarla doğal gaz ile tanışacak ve yakmaya başlayacak. Kimse bundan endişe etmesin” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu açılışını yaptığı sergiyi gezdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!