İZGAZ´dan projelere e-onay

İnternet üzerinden uygulanacak yeni sistem haziran ayından itibaren start alıyor

Abonelerin kısa sürede gaz kullanabilmelerini sağlayabilmek amacıyla İZGAZ´da e-imzalı dijital onay sistemine geçiliyor. Önümüzdeki ay uygulamaya başlanacak yeni sistemle projeler İZGAZ yetkililerine internet üzerinden gönderilecek, onaylanacak. Böylece zaman kayıpları ve gecikmeler en aza indirilecek.


Kocaeli genelinde doğalgaz iletim ve dağıtım hattı çalışmalarına aralıksız devam eden İZGAZ, kamuda bir ilki daha gerçekleştirdi. Tekhnelogos firmasının danışmanlığında bir süredir çalışmaları yürütülen dijital onay sistemi, geçen hafta yapılan imza töreniyle resmen yürürlüğe girdi. Plajyolu´ndaki genel müdürlük yapılan imza törenine İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, İç Tesisat ve İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun ve İç Tesisat Müdürü Erdal Kösemen katıldı. Törende Tekhnelogos´u Genel Müdür Selami Çalışkan, Genel Müdür Yardımcısı İshak Arslan ve Teknik Koordinatör M.Ali Çalışkan temsil etti.

“HİZMETLER İVME KAZANACAK”
İmza töreninin ardından yeni sistemle ilgili bilgiler veren İZGAZ Genel Müdürü İmad Erdoğan, Türkiye genelinde yaygın olarak kullanılan dijital onay sistemiyle birlikte şirketin yatırım ve hizmetlerinin ivme kazanacağını, gerek proje firmalarına gerekse bir an önce doğalgaza kavuşmak isteyen abonelere daha hızlı ve sağlıklı hizmet götüreceklerini vurguladı. Telif edilen e-projelerin web üzerinden İZGAZ´a gönderilerek kontrol edileceğini ve onaylanacağını ifade eden Erdoğan, dijital sistem sayesinde onay işlemlerinde büyük bir kolaylık ve tasarruf sağlanacağını da belirtti

TEST SÜRECİ SONA ERİYOR
Tekhnelogos Genel Müdürü Selami Çalışkan ise, dijital onay sistemiyle ilgili test süreçlerinin mayıs 2006 sonuna kadar tamamlanacağını, ardından sistemin tam olarak devreye gireceğini söyledi. Çalışkan, plot (kağıt çıktı) işlemlerinden gaz açma aşamasına kadar bir çok yeni uygulamanın İZGAZ bünyesinde bu sezon uygulanmaya başlanacağını ifade etti.

DİJİTAL ONAY SİSTEMİ NEDİR?
Bu sistemde kullanılan ZetaCAD programı, çizim aşamasında olan projeyi şartname doğrultusunda otomatik olarak denetliyor, hatasız çizim yapılmasını sağlıyor. Hazırlanan elektronik proje, e-imza ile internet üzerinden anında İZGAZ´a ulaştırılıyor. Dijital olarak kontrol edilen ve onaylanan projeler İZGAZ tarafından yine elektronik ortamda imzalanıyor. Dijital sistemle birlikte tesisatçı firmaların projelerini onaylatmak için İZGAZ´a gitmelerine gerek kalmadığı gibi, hatalı projelerden kaynaklanan gecikme ve kayıplar da en aza iniyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!