İZAYDAŞ aradı, Şekerpınar temiz çıktı

Şekerpınar`da 10 adet zehirli varil gömdüğünü ihbar eden vatandaşın ihbarı boş çıktı

Vatan gazetesini arayarak, Şekerpınar Hurdacılar Sanayi Sitesi´nin arkasındaki boş araziye 10 adet zehirli varil gömdüğünü söyleyen vatandaşın ihbarı boş çıktı. Gazetenin kendisine ulaşan ihbarını vakit geçirmeden değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ve İZAYDAŞ yetkilileri arazide yaptıkları ilk incelemede herhangi bir bulguya rastlamadı. Ancak yapılan inceleme ile yetinmeyen İZAYDAŞ´ın teknik ekipleri ertesi gün de bölgeye giderek bu defa daha detaylı bir araştırma ve kazı gerçekleştirdi. İZAYDAŞ Genel Müdürü Recep Bilal Şengün de bölgeye gelerek çalışmalarla ilgili teknik yetkililerden bilgi aldı.

DEDEKTÖRLERLE ARADILAR
Detektörlerle arazinin 7 ayrı bölgesinde tarama yapan ekipler, bu bölgelerde daha sonra kepçeyle kazı yaptı. Yaklaşık iki buçuk saat arazide çalışan teknik adamlar, ihbar edilen gömülü varilleri bulmaya çalıştı. Ancak bu detaylı arama sonucunda da ne bir varile ne de herhangi başka kimyasal atığa rastlandı. Bölgenin hurda sanayi sitesinin arkasında olması nedeniyle kazılardan sadece demir ve metal materyaller çıktı.

“BOŞ ÇIKAN VİCDAN AZABI”
Bilindiği gibi hafta başında Vatan Gazetesi´ni arayan bir vatandaş, Şekerpınar´ın merkeze yakın bir boş arazisine 10 adet zehirli varil gömdüğünü ihbar etti. Arazi üzerinde bir okul olması nedeniyle vicdan azabı çektiğini söyleyen vatandaş, zehrin içme suyuna karışmasından da büyük kaygı duyduğunu iletti.

“BOŞ ÇIKSA DA GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ”
Vatandaşın ihbarını gazetecilerden alan Büyükşehir Belediyesi yaptığı incelemede herhangi bir bulguya rastlayamadı. Son zamanlarda bu tip ihbarlara çok sık rastlandıklarını söyleyen yetkililer, “Ancak bunları şansa bırakamayız. Her ihbarı değerlendiriyoruz. Bu konuda çok hassasız. İhbar boş da çıksa biz görevimizi yapıp teknik araştırmaları yapmak zorundayız. Vatandaşımızın ve çevrenin sağlığı bizim için ciddi önem taşıyor” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!