İtfaiye´ye yeni ve modern araçlar

3 su tankı, 1 merdivenli araç ve 1 ambulans

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, araç filosunu genişletmeye devam ediyor. İtfaiyeye son olarak Mercedes ve Iveco marka 5 önemli araç daha geldi.

SON PARTİ KASIMDA
Kısa adı MERP olan Marmara Depremi Rehabilitasyonu ve Ekipman Temin Projesi kapsamında temin edilen araçlar, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı`na getirildi. 3 adet Mercedes marka su ve köpük tankı, 1 adet Iveco marka 30 metrelik merdivenli araç ve yine 1 adet Iveco marka ambulanstan oluşan filo, resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından kısa süre içinde hizmete girecek. Yeni araçlar itfaiyenin gücüne güç katarken, projeye dahil bulunan son parti araç ve ekipmanların kasım ayında teslim alınacağı bildirildi.

BAŞKANDAN İNCELEME
Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, itfaiyeye alınan araç ve ekipmanları bizzat inceledi. İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan`dan bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, modernleştirme çalışmalarının süreceğini belirtti. Karaosmanoğlu, “Bu araç ve ekipmanlar sayesinde Kocaeli`nin her noktasına çok kısa sürede ve etkili bir biçimde müdahale etme imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.

HANGİ ARAÇLAR?
2 adet 15 tonluk su ve 500 kg`lık köpük tankı,
1 adet 17 tonluk su ve 600 kg`lık köpük tankı,
1 adet 30 metrelik merdivenli araç,
1 adet ambulans.

HANGİ EKİPMANLAR?
1 adet Yangın Simülasyon Birimi ekipmanı,
1 adet Duman Üretim Birimi ekipmanı,
1 adet Eğitim Merkezi kurulumu ekipmanı,
2 adet VHF Telsizi Yayını Sistemi,
25 adet telsiz.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!