İstanbul´dan su alıyoruz

Protokol töreni bugün (Çarşamba) imzalanacak

Yuvacık Barajı suyunun Kocaeli´ne yetmediği gerçeğinin ortaya çıkmasından sonra harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, alternatif kaynak arayışını hızlandırdı. Büyükşehir yetkilileri, bir zamanlar “su satılacağı” iddia edilen İstanbul´dan su almaya hazırlanıyor.

PROTOKOL İMZALANIYOR
Taraflar arasında bugün (Çarşamba) protokol imza töreni düzenlenecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında saat 10.30´da gerçekleştirilecek törende, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ile İSU Genel Müdürü İlhan Bayram protokole imza koyacak. Bir ayda alınacak yaklaşık 3.5 milyon metreküp su ise Gebze bölgesindeki ihtiyacı karşılamak için kullanılacak. Protokole göre ilk olarak 4 ay boyunca su alımı yapılacak. Ancak ihtiyacın devam etmesi durumunda bu süre uzatılabilecek.

ABONE SAYISI ARTTI
Alt yapı konusunda son iki yılda büyük bir atılım gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 300 bin civarında bulunan su abone sayısını köylerle birlikte 500 bine yaklaştırmış, abone sayısı artınca da parasını ödediği 142 milyon metreküp suya karşılık, barajı işleten şirketten 128 milyon metreküp su talebinde bulunmuştu. Thames Water adlı şirket de, gerekli suyu vermek yerine su kısıtlamasına gidilmesini talep etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınacak su ile özellikle Gebze bölgesinde yaşanan sıkıntılar aşılacak.

BAĞLANTILAR TAMAM
İki belediye arasında sonuçlanmak üzere olan görüşmelerin başladığı tarihlerde, hat bağlantı çalışmalarına da başlanmıştı. Yaklaşık iki haftadır büyük bir titizlikle çalışan ekipler, ana bağlantı noktalarında gerekli düzenlemeleri yaptı. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri protokolün imzalanmasından kısa bir süre sonra İstanbul´dan Gebze´ye su akışının sağlanabileceğini belirtti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!