İsrail bombasından insan kurtaracağız

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İsrail`in Lübnan`da yaşattığı insanlık dramına yardıma gidiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Lübnan´da yaşanan insanlık dramında, insanları ülke dışına çıkarmak için Akçakoca Deniz Otobüsü´nü dün gece yola çıkardı. Cuma günü Beyrut Limanı´nda olacak olan deniz otobüsü, İsrail´in başlattığı insanlık dramından kurtarılmayı bekleyenleri Kıbrıs veya Mersin Limanı´na taşıyacak.

TALEP AVUSTURALYA´DAN
Kaçırılan iki askerini bahane ederek, Lübnan´ı ablukaya alan ve bombalamaya başlayan İsrail´in yaşattığı insanlık dramında ölü sayısı her geçen gün artarken, bütün dünya bu insanlık dışı olayı seyrediyor. Lübnan´da insanlar ülkeyi terk edebilmek için araç bulmakta zorlanırken, her an bir İsrail bombasına hedef olmaktan endişe ediyor. Bu ülkede bulunan ve Beyrut Limanı yakınlarında bekleyen vatandaşlarını kurtarmak isteyen Avustralya, Türkiye´den yardım talebinde bulundu.

DENİZ OTOBÜSÜ YOLA ÇIKTI
Avustralya´nın talebine olumlu cevap veren Dışişleri Bakanlığı, konuyu Ulaştırma Bakanlığı´na iletti. Ulaştırma Bakanlığı, batma riski bulunmayan, deniz ulaşımının son teknolojik harikası deniz otobüslerine ve tecrübeli deniz ulaşım elemanlarına sahip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nden yardım istedi. Bakanlığın talebi üzerine dün gece (19 Temmuz 2006) saat 22.30 sıralarında, Kaptan Celal Tuğran Oğuz yönetimindeki Akçakoca Deniz Otobüsü, 12 personeli ile Beyrut Limanı´na doğru yola çıktı.

CUMA GÜNÜ BEYRUT´TA
Gövdesi yüzünden batma riski bulunmayan ve saatte 30 mil hız yapabilen 305 yolcu kapasiteli Akçakoca Deniz Otobüsü, İzmit´ten sonra Aliağa, Kaş, Kuzey Kıbrıs Gazi Magosa Limanı´na uğradıktan sonra, Cuma günü (21 Temmuz 2006) sabah saatlerinde, 38 saatlik yolculuktan sonra Beyrut Limanı´na varacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yardım ekibi, gerekli önlemleri aldıktan sonra, kendisini bekleyen Avustralya ve diğer ülke vatandaşları ile temas kuracak.

YOLCULAR KIBRIS VEYA MERSİNE
Avustralya´nın yardım talebi üzerine harekete geçen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü ekibi, Akçakoca Deniz Otobüsü ile ilk olarak bu ülkenin vatandaşlarını alacak. Cumartesi günü sabah saatlerinde bu insanlık dramından insanları kurtarmaya başlayacak olan ekibimiz, talep doğrultusunda yolcuları Kıbrıs Gazi Magosa Limanı veya Mersin Limanı´na taşıyacak. Beyrut Limanı, deniz otobüsü ile Kıbrıs´a 4 saat, Mersin´e ise 8 saatlik mesafede bulunuyor. Deniz otobüsü ile insanlık dramından kurtarılacakların Kıbrıs´a taşınması halinde günde 2, Mersin´e taşınması halinde ise günde tek sefer yapılacak.

ÜÇ GÜNLÜK GÖREV
Gelen talep üzerine ilk olarak Avustralya vatandaşlarını taşıyacak olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekibi, ülkeyi terk etmek için bekleyen diğer ülke vatandaşlarına da yardım elini uzatacak. İlk etapta Kıbrıs´a yapılacak günde iki sefer üzerinden tasarlanan insani yardım çalışmasında Akçakoca Deniz Otobüsü, 23 Temmuz Pazar gününe kadar görev yapacak. Üç gün sürecek olan yolcu taşıma talebi devam etmesi halinde, görev süresi uzatılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!