İhsaniye´ye köprülü kavşak

Büyükşehir Belediyesi, Gölcük girişindeki D-130 üzerindeki ışıkları kaldırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100´ün İzmit kent geçişinde trafiği kesintisiz hale getirmek için tünel geçiş ve köprülü kavşak yapımlarını sürdürürken, D-130 Gölcük girişinde bulunan İhsaniye Kavşağı´nı köprülü kavşağa dönüştürdü. Kavşak trafik akışını büyük ölçüde rahatlatırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü kavşakta çimlendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

ARTIK TRAFİK TIKANMIYOR
Gölcük ile İhsaniye arasındaki D-130 üzerinde bulunan ışıklı kavşak, trafiğin aksamasına yol açıyordu. Yaşanan trafik çilesini gidermek, yolu akıcı hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi tarafından kavşakta başlatılan çalışmalar büyük oranda sona erdi. Kavşaktaki ışıkları kaldırıp, köprülü kavşak inşa eden Büyükşehir Belediyesi, büyük bir trafik kaosunun da önüne geçmiş oldu. Köprülü kavşağın trafiğe açılması, hem İhsaniye girişini rahatlattı, hem de trafik tıkanıklığını önledi.

KAVŞAK SÜSLENİYOR
Toplam 36 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan İhsaniye Köprülü Kavşağı, tamamen yeni toprakla kaplandı ve çimlendirme çalışmaları yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kavşaktaki ağaç dikimi ve değişik figür çalışmalarını son aşamaya getirdi. Kavşağa 15 adet aydınlatma direği dikim çalışmaları ise devam ediyor. Yayaların köprüyü rahat kullanabilmeleri için her iki yakasına merdiven yaptırıldı. Kavşakta Türkiye haritası, bayrak figürleri yapılıyor.

DENİZALTI YAPILACAK
Donanma Kenti olarak anılan Göcük´ün adına yakışır bir kavşak olabilmesi için çimlerin üzerine denizaltı maketi yapım çalışmaları devam ediyor. Projesi tamamlandığında kavşağa konulacak olan denizaltı, kente gelenlere Donanma Kenti´ni hatırlatacak. Kavşağa ayrıca süs havuzu koyma çalışmaları da devam ediyor. Yapılan çalışmalar, Kocaeli´nin gerçek anlamda çehresinin değişmesine katkı sunarken, vatandaşlardan da büyük destek görüyor.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!