“Her çalışmamızda sizi düşünüyoruz”

Türk Pirelli İlköğretim Okulu öğrencilerinin soruların yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu,

Türk Pirelli İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, çıkaracakları duvar gazetesi için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile röportaj yaptı. Büyükşehir Belediyesi´nin kurumsal yapısından, gerçekleştirdiği hizmet ve projelere kadar bir çok konuyu gündeme getiren minik gazeteciler sorularıyla usta gazetecileri aratmadı. Soruları büyük bir içtenlikle yanıtlayan Başkan Karaosmanoğlu Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri tüm çalışmalarda çocukları düşünerek hareket ettiklerini söyledi.

 

İNSANA DEĞERİ ÖN PLANDA
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´nu soru yağmuruna tutan öğrenciler, ilk olarak belediye birimleri ve meclisinin görevleri hakkında bilgi aldı. Öğrenciler, belediye hizmetleri, mali kaynaklar, çocuklara ve çevreye yönelik projeler ile Büyükşehir Belediyesi´nin hedefleri hakkındaki sorularıyla Başkanı terletti.

İNSANA YAPILAN YATIRIM
Başkan Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi´nde her birimin kendi alanında kamu hizmeti sunduğunu anlattı. Temizlik ve ulaşım işlerinden, alt ve üst yapıya kadar birçok alanda hizmet ağı olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Ancak biz bu klasik belediyecilik görevlerinin dışında sosyal hizmetlere de büyük önem veriyoruz. Barınma Evi, Sevgi Mağazası, annelere süt yardımı, Evde Bakım Hizmetleri, Alo Özürlü Hattı gibi son derece önemli hizmetlerle vatandaşımızın yanındayız. İnsana yapılan hizmet, bizim için en değerli olandır” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM
Başkan Karaosmanoğlu, en büyük arzusunun ise şehri gecekondu ve harabe görünümden kurtarmak olduğunu vurguladı. Bunun için büyük bir kentsel dönüşüm gerektiğini kaydeden Karaosmanoğlu, “Kentlerin gecekondulardan arındırılması ve temizlenmesi en büyük arzum ve çalışmalarımızı da bu doğrultuda devam ettiriyoruz” dedi.

SİZLERİ DÜŞÜNEREK HAREKET EDİYORUZ
Başkan Karaosmanoğlu, kendisinin de yıllarca öğretmenlik yaptığını ve çocukların içinden geldiğini söyledi. Çocukların gelecek ve aydınlığı temsil ettiğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu nedenle yaptığımız her proje ve çalışmada sizleri düşünerek hareket ediyoruz. Modern, temiz ve rahat bir şehirde yaşayabilmeniz için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Biz yıllarca denizi olan bir kentte bu güzellikten mahrum olarak yaşadık. Sizlerin de bu kaderi yaşamaması için elimizden geleni yaptık. Sahil Düzenleme çalışmalarımızla artık vatandaşlarımız denize kavuştu” dedi.

Başkan röportajın ardından öğrencilerle hatıra resmi çektirerek Kültür yayınları kitaplarından hediye etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!