“Halkımız bizi onayladı”

Büyükşehir sınırlarının genişletilmesinin 3. yılını değerlendiren başkan Karaosmanoğlu

Kocaeli Büyükşehir Belediye sınırlarının genişletilmesinin 3. yıl dönümü ve genel seçim sonuçlarını değerlendiren Başkan Karaosmanoğlu, “Seçimde alınan sonuç, bizim de performansımızın da bir değerlendirmesiydi. Halkımız bizi onayladı. Güvendi. Türkiye ortalamasının 10 puan üzerine çıkardı” dedi.

PERFORMASIMIZ DEĞERLENDİRİLDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda Genel Sekreter Münir Karaloğlu, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleri ile bir toplantı yapıp, Büyükşehir sınırlarının genişletilmesinin 3. yılını ve geçtiğimiz pazar günü yapılan genel seçimleri değerlendiren Başkan Karaosmanoğlu, “Genel seçimlerde alınan sonuç, aynı zamanda Büyükşehir olarak bizimde performansımızın bir değerlendirilmesi oldu. Türkiye´de sadece İstanbul ve Kocaeli tüm sınırlarıyla ilk kez sınav verdi. Sınırlarımızın genişletilmesinin 3. yılına denk gelen bu seçimlerde halkımız yaptığımız çalışmaları onayladı ve bizlere güvendiğini ortaya koydu” dedi.

ÖNCÜ OLDUK
Büyükşehir sınırlarının genişletildiği ilk günlerde yaşanan sıkıntıları dile getiren Karaosmanoğlu, “Sınırlarımızın genişletildiği ilk günlerde kurum olarak Büyükşehir Kanunu kitabını elimizden hiç düşürmedik. Kanunun bize verdiği yetkileri hepimiz öğrenmek için çaba harcadık. Ardından yeni bir yapılanma içine girdik. Belediyelerden personel akışı gelmeye başladı. Bu yeni yapılanma sürecimiz 7 - 8 ay sürdü ve yerine oturdu. Yeni yapılanma konusunda da Türkiye´ye örnek olduk. Hiçbir belediye bizim hızımızı yakalayamayarak öncü olduk. Öncü olmaya SEKARAY Projemiz ile devam ediyoruz. SEKARAY Projesi Dünyada ve ülkemizde yeni bir uygulama. Ulaşım konusunda da ülkemize öncü olacağız."

HAYAL GÖRMEDİK
Bir yandan Büyükşehir´in yapılanmasına devam edilirken diğer yandan da belediyelerin öncelikli projelerini yapmalarını istediklerini hatırlatan Karaosmanoğlu, “ Belediyelerimiz öncelikli projelerini belirlerken, Büyükşehir olarak bizlerde öncelikli projelerimiz belirledik. Belirlediğimiz projeleri hayal olarak görenler oldu. Kentimizin her yerine doğalgaz götüreceğiz. Değirmendere´ye doğalgaz vereceğiz dediğimizde de bizi hayal görmekle suçladılar. Ancak, Değirmendere´ye doğalgaz´ı verdik. Önce alt yapı dedik. Alt yapısı yapılmayan yere çivi bile çakmadık. Alt yapıyı yaparken sıkıntılar yaşadık. Ancak, alt yapısı tamamlanıp, üst yapıyı yaptığımızda da vatandaşlarımız rahatladı. Bizlere güvendi” şeklinde konuştu.

GEBZE, İZMİT SEVİYESİNE GELECEK
Kocaeli olarak genel seçimlerde Türkiye genelinde alınan oyun 10 puan üzerinde oy alındığına dikkat çeken Karaosmanoğlu, “ Göreve geldiğimizde Gebze ilçemiz İzmit´in 20 yıl gerisindeydi. Gebze´ye gittiğimde üzülüyordum. Ancak, sabırla Gebze sokaklarında gezdim. Halkımıza yapacaklarımızı sabırla anlattım. Gebze´de açığı kapatmak için 3 yıldır yüzde yüzün üzerinde bir performans ile çalışıyoruz. Aradaki mesafeyi kısaltmaya başladık. Hedefimiz 2 yıl sonra Gebze´yi İzmit seviyesine getirmek. Seçimlerde görüldü ki Gebze´de halkımızın performansı bizim performansımızın üzerine çıktı. Bizlere güvendiğinin yüzde 15 daha fazla oy vererek gösterdi. Bizi onayladı” dedi.

HALKLA İLETİŞİM KURUN
Halk ile ilişkilere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Karaosmanoğlu, “Halkımızı bilgilendirme konusunda eksiklerimiz var. Yapacağımız projeleri halkımız ile paylaşın. İletişim kurun. Onlara neler yapılacağını anlatın. Bilgilendirin. Doğru bilgi aktarın. Halkımıza sevgi ile yaklaşın. Sevgi ve saygı karşılıklıdır. Vatandaşın istediği tek şey ilgi. Başarının sırrı da sevgi de yatmaktadır. Halkımıza değer vereceğimiz gibi en kaliteli hizmeti vereceğiz. İşimizi en güzel şekilde yapacağız, kaliteli yapacağız, dünya standartları üzerinde yapacağız.” şeklinde konuştu

DOĞUMDAN ÖLÜME HİZMET
Belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar hizmet olarak algılandığını belirten Karaosmanoğlu, “Büyükşehir olarak bizler bunun önüne geçtik. Çünkü, doğum öncesi annelerimize süt yardımı yapıyoruz. Bundan herkesim faydalanıyor. Hiçbir anne adayını ayırt etmeden süt yardımı yapıyoruz. Ölüm sonrası da tüm işlemlerini ücretsiz olarak yapıyoruz. Acılı olan aile sadece gelen misafirleriyle ilgilensin istiyoruz. Tek kuruş almadan bu hizmeti en güzel şekilde yapıyoruz. Mezarlıklarımız da pırıl pırıl ve bakımlı. Biz dünya işlerini çözüyoruz. Sadece toprağın altına Ahiret´e karışamayız” dedi.

BAŞKAN KUTLADI
Başkan, Genel Sekreter, Genel Sekreter yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürlerini gece gündüz yaptıkları çalışmalardan dolayı kutlayarak, teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!