Haldeki lokanta 5 bin 20 YTLye kiralandı

Firmalar ihaleyi kazanabilmek için kıran kırana bir mücadele sergiledi

Her gün 3 bin kişinin girip çıktığı İzmit Sebze ve Meyve Hali`ndeki eski hizmet binası için 28.03.2006 salı günü ihaleye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadarki en ilginç ihalelerinden birini gerçekleştirdi.

85 metrekarelik binanın lokanta olarak kullanılması amacıyla yapılan ve kıran kırana geçen ihalede muhammen bedeli sadece 250 YTL olan yer, 5 bin 20 YTL`ye alıcı buldu.

6 FİRMA TEKLİF VERDİ

Encümen Salonu`nda, Genel Sekreter Münir Karaloğlu başkanlığında gerçekleştirilen ihaleye 6 firma katıldı. Pazarlık usulüyle başlayan ihalede, firmaların kimi zaman 10 YTL`ye düşen artırımlarda bulunması ve sürecin uzaması nedeniyle çekilen firma sayısı 3`ü bulunca komisyon tekliflerin kapalı zarf usulüyle verilmesini istedi.

2007 SONUNA KADAR

Bülent Demirboğa`nın 5 bin 10, Refik Biçer`in 5 bin 15 ve Şırmak firmasının da 5 bin 20 YTL teklif verdiği ihalede, en yüksek teklifi vermesi nedeniyle lokantayı işletme hakkı Şırmak firmasının oldu.

Söz konusu firma, İzmit sebze ve meyve hali doğu bloğu içindeki lokantayı 2007 yılının sonuna kadar çalıştırmak hakkına sahip oldu.

DÜĞÜN SALONU DA KİRALANDI

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehmet Ali Paşa Sağlık ve Kültür Merkezi içinde bulunan Düğün Salonu`nun ihalesi de aynı komisyon tarafından gerçekleştirildi. İhaleye tek firma olarak katılan Belde AŞ, 750 YTL kira bedeli ile düğün salonunun yeni işletmecisi oldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!