Güreş sahası sorununu çözeceğiz

Taşköprü Hasat Sonu Festivali´nin son gününe katılan Başkan Karaosmanoğlu

Taşköprü köylülerinin geleneksel hale getirdiği Hasat Sonu Festivali`nin üçüncüsü, önceki gün (Pazar) yapılan güreş müsabakaları ile tamamlandı. Ünlü pehlivanların katıldığı müsabakaları izleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, güreş sahasının önümüzdeki yıla kadar elden geçirileceğini müjdeledi.

KIRAN KIRANA MÜCADELE
İzmitin kuzey batısında yer alan Taşköprü köyleri İshakçılar, Kutluca, Karayakuplu, Sevindikli, Sipahiler, Karagöllü, Cumaköy, Himmetli, Kaşıkçı, Tahtalı, Süverköy, Kulmahmut, Geredeli, Doğancılar, Terziler, Piroğlu köylülerinin izlediği güreşlerde kıran karana mücadele yaşandı.

PROJESİNİ HAZIRLADIK
Körfez Kaymakamı Uğur Aladağ, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Fikri Işık, Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk ile çok sayıda davetlinin katıldığı festivalin ev sahipliğini Taşköprülüler Derneği Başkanı Aydın Şentürk yaparken, Başkan Karaosmanoğlu dereceye giren bazı sporculara ödüllerini verdi. Ata sporumuz olan güreşi çok sevdiğini belirten Karaosmanoğlu İshakçılar`da bulanan güreş alanı için proje hazırladıklarını belitti.

 

KENTİMİZE YAKIŞACAK
Güreş sahasındaki çalışmaların önümüzdeki yıl bitirileceğini ve sahanın kentimize yakışır bir hale getirileceğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Çiftçilerimizin, köylülerimizin hizmetinde olmaktan mutluluk duyuyorum” ifadesini kullandı. Başpehlivanlık güreşlerinde ise birincilik Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor pehlivanı İrfan Şen`in oldu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!