Göz kamaştıran eserler Kandıra´da

“Kadın Elinden Kocaeli” sergisi Kandıra´da da büyük ilgi gördü

Kısa adı KO-MEK olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Merkezi kursiyerleri tarafından gerçekleştirilen “Kadın Elinden Kocaeli” sergisi, son olarak Kandıra`da beğeniye sunuldu. Binlerce kursiyerin hazırladığı 200`e yakın eser Turan Güneş Kültür Merkezi`nde büyük ilgi gördü.

KÜLTÜREL YATIRIMLAR DAHA ÖNEMLİ
Açılış öncesinde gerçekleştirilen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mazeret üretmeden hizmet ettiklerini, bu yola gönüllerini koyduklarını söyledi. Daha sonra eğitime verdikleri değeri vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Biz fiziki yatırımlardan çok daha fazla kültürel yatırımlara önem veriyoruz. KO-MEK kurslarını bu ihtiyacı göz önüne alarak kurduk ve ikinci yılında bu çalışma 20 bin insana ulaştı. Kentimizin her yerinde, kim, ne kursu isterse istesin, o kursu açabiliriz. İnsanlarımız kendilerini yetiştirsin, iş güç sahibi olsun istiyoruz” dedi.

5 YERİNE 55 KİŞİ
Siyasilerin istihdama referans olmalarını doğru bulmadığını belirten Karaosmanoğlu, “Özellikle belediyelerde siyasi olarak insanlar işe alınıyor. 5 kişinin çalışacağı yerde 55 kişi görev yapıyor. Sonra belediye başkanları işçilerinin maaşlarını ödeyemiyor. Biz bunu hiç yapmadık. Peki ne yapacağız? İşte bu kurslar sayesinde insanlarımız kendilerini geliştirecek, bir meslek sahibi olacak ve kendileri hak ederek iş sahibi olacak” şeklinde konuştu.

KOCAELİ`NE ÖZGÜ DEĞERLER
Kandıra Belediye Başkanı Mustafa Öğren ve Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan da yaptıkları konuşmalarda, Büyükşehir Belediyesi`nin Kandıra`da çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini, bu çalışmaların Kandıra`nın kültürel anlamdaki ihtiyacını önemli ölçüde gidereceğini ifade etti. Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini kesen Başkan Karaosmanoğlu ve protokol mensupları, daha sonra sergide yer alan eserleri tek tek inceledi, kursiyerlerle sohbet etti.

5 BİN KURSİYER ÇALIŞTI
İki gün boyunca açık kalacak olan sergide, Kocaeli`ne özgü tarihi mekân ve kültürel değerlerin çeşitli sanatlar kullanılarak resmedildiği eserler yer alıyor. KO-MEK bünyesinde mefruşat, giyim, makine nakışı, el sanatları, ahşap boyama, modelistlik, stilistlik, takı tasarımı, resim, çini, ebru, tezhip ve Türk mutfağı branşlarında eğitim gören 5 bine yakın kursiyer, dönem başından bu yana bu sergi için çalışıyordu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Eğitim Kültür Daire Başkanı Sait Karaçorlu, İzmit Merkez Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cihat Hatipoğlu ve Kandıralılar Derneği Başkanı Ahsen Okyar da törende hazır bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!