Goncaydın ve Kocakaymaz köyleri planlanıyor

Goncaydın ve Kocakaymaz köylerinin 1/ 1000 ölçekli sayısal haritası çıkartılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 50 köyün 1/ 1000 ölçekli sayısal haritasını çıkarmak için açtığı ihalelere Goncaydın ve Kocakaymaz  köyleri ile devam etti. İhaleye 9 firma teklif verdi.

DÜZENLİ YAPILAŞMA
Kentin dört bir tarafını karış karış hesaplayarak haritasını çıkartan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi il sınırları içinde çarpık yapılaşmaya izin vermiyor. Bu kapsamda uydu takip sistemiyle kenti kontrol eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra 50 köyün 1/ 1000 ölçekli sayısal haritasını çıkarmak üzere düzenlendiği ihalelere devam ediyor. Yapılan bu çalışmalarla köyler kendi güzelliklerinde kalarak çarpık kentleşme önlenecek.

9 FİRMA TEKLİF VERDİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehircilik Dairesi Başkanlığı  tarafından düzenlenen ihaleye toplam 9 firma katıldı. 439 hektar alanı kapsayan Goncaydın ve Kocakaymaz  köyleri yerleşik halihazır harita alım ihalesine en yüksek Nizamoğlu Mühendislik 109 bin YTL teklif verirken Tankutay Mühendislik ise 43 bin 300 YTL  ile en düşük teklifi verdi.

İhaleye katılıp teklif veren firmalar:

1. Tankutay Mühendislik: 43 bin 300 YTL
2. Ölçen Mühendislik:      44 bin YTL